G4Media.ro

Primarul din Târgu Mureș vrea să folosească clorura de calciu la deszăpezire,…

Sursa Foto: Facebook/ Soos Zoltan

Primarul din Târgu Mureș vrea să folosească clorura de calciu la deszăpezire, în loc de sare: Nu se creează mizerie şi mâzgă pe suprafaţa carosabilului, distrugerile sunt semnificativ mai mici în primăvară

Primăria Târgu Mureş va adopta din acest an deszăpezirea ecologică prin folosirea de soluţie apoasă pe bază de clorură de calciu şi va renunţa cea cu nisip combinat cu sare, iar pentru acest lucru Consiliul Local a aprobat, luni, o suplimentare de buget cu 2.300.000 de lei.

„Am rugat să fie analizată şi aplicarea şi altor tipuri de materiale decât sarea care este într-adevăr mai ieftină, dar distrugerile cauzate de sare sunt vizibile mai ales primăvara. Mii de metri pătraţi de covor asfaltic să distrug din această cauză şi am rugat colegii să analizăm modul în care oraşe precum Oradea, Braşov folosesc clorură de calciu şi astfel să fie folosite şi la noi alte tipuri de materiale. În primul rând nu se creează mizerie şi mâzgă pe suprafaţa carosabilului, în al doilea rând, şi asta este foarte important, distrugerile sunt semnificativ mai mici în primăvară”, a declarat primarul municipiului Târgu Mureş, Soos Zoltan.

În acest sens, Consiliul Local al Municipiului Târgu Mureş, întrunit luni, în şedinţă extraordinară, a aprobat rectificarea de buget pe anul curent, prevăzând, la capitolul „Protecţia mediului”, fonduri suplimentare pentru salubritate şi deszăpezire şi a aprobat suplimentarea de buget cu 2.300.000 de lei, suma pe întreg anul ajungând astfel la 68.160.140 de lei.

Primăria Târgu Mureş a precizat, într-un comunicat de presă, că proiectul de hotărâre privind rectificarea de buget a fost dezbătut în comisiile de specialitate, fiind făcute mai multe amendamente, în funcţie de solicitări.

„Peste 10 capitole din buget au primit sume suplimentare, cu acelaşi prilej fiind adoptată şi o rectificare negativă a fondului de rezervă bugetară, cu aproape 3.000.000 de lei. Bugetul rectificat al municipiului Târgu Mureş se va ridica, astfel, la suma de 490.288.856 de lei, atât la capitolul venituri, cât şi cel de cheltuieli”, a precizat Primăria Târgu Mureş.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Deștept omul.
    Doar că e scumpă că preț x 10 ori

    • Cati bani economisesti, daca nu trebuie sa repari drumurile in primavara?

    • Clorura de calciu e produs secundar la Azomures, care, ca sa scape de ea, vinde la pret foarte mic.