G4Media.ro

Primarul din Sfântu Gheorghe se plânge de rasismul și xenofobia de pe…

sursa foto: Facebook/ Universitatea Craiova

Primarul din Sfântu Gheorghe se plânge de rasismul și xenofobia de pe stadioanele din țară: ”Este o consecinţă a felului în care tinerii din România sunt educaţi astăzi” / „Vom transmite plângeri peste plângeri până când UEFA va reacţiona”

Federația Română de Fotbal (FRF) nu are în prezent o strategie antirasism şi antixenofobie bine pusă la punct, și deși are obligația de a sancționa dur derapaje precum cele din timpul meciului din 11 noiembrie, dintre Sepsi OSK și Petrolul Ploiești, când suporterii echipei adverse au scandat lozinci xenofobe, acest lucru nu se întâmplă, afirmă primarul Antal Árpád într-un interviu acordat Radio We Sfântu Gheorghe.

„Sunt două tipuri de probleme, iar prima ţine de educaţie: tot ce vedem pe stadioane este o consecinţă, dacă doriţi, a felului în care tinerii din România sunt educaţi astăzi, este o oglindă a educaţiei din această ţară. Pe de altă parte, este adevărat că ultraşii nu sunt reprezentativi pentru toată populaţia României, iar aici vine problema Federaţiei Române de Fotbal, care are obligaţia de a interveni în aceste cazuri prin nişte sancţiuni foarte dure, foarte ferme, lucru care nu se întâmplă. Federaţia nu are o strategie antirasism extrem de bine elaborată, cum ar trebui să aibă. Este şi motivul pentru care noi, Consiliul Local, am făcut o plângere la UEFA împotriva FRF. La FRF am avut mai multe sesizări, dar este evident faptul că prin pasivitatea sa, FRF-ul încurajează aceste acţiuni”, a declarat primarul Antal Árpád.

În ceea ce privește sancțiunile, edilul spune că pe lângă amenzile care ar trebui să fie mult mai usturătoare în cazul cluburilor, o altă penalizare ar trebui să fie interzicerea suporterilor vinovați pe stadion.

„Ar trebui amendat clubul, dar nu cu 5.000 de lei, pentru că vă daţi seama, fiecare club are un buget de cel puţin 3-4 milioane de euro, deci 1.000 de euro amendă nu este o sumă care să intereseze un club. Dar dacă ai închide stadioane şi ai obliga cluburile să organizeze meciuri fără spectatori, atunci nivelul veniturilor de care cluburile respective sunt private este mult mai ridicat”, a mai spus primarul.

Întrebat dacă are speranţe că UEFA va reacţiona la plângerea transmisă de Consiliul Local Sfântu Gheorghe, Antal Árpád a declarat că vor fi transmise „plângeri peste plângeri până când UEFA va reacţiona”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

11 comentarii

 1. foarte bine… indiferent ce naționalitate sau etnie ești trebuie să fii respectat

 2. Cum e?

 3. Tov. primar o fi auzit de principiul actiunii si reactiunii? Orice lucru care se intampla e o reactie la ceva ce s-a intamplat inainte… Oare ce s-a intamplat inainte? Daca primarul nu stie poate sa se intereseze in loc sa se planga.

  • Si stie cineva cine a inceput de fapt? Mergem tot timpul pe o retorica gresita prin care noi credem ca daca aflam cine a fost primul si acela isi va recunoaste greseala si isi va cere iertare lucrurile se vor rezolva. Complet gresit. La nivelul la care s-a ajuns AMBELE parti sunt de vina prin urmare trebuie clar un MOMENT ZERO. De acum nu se va mai permite din partea NIMANUI.
   P.S. Dar oricum nu se va rezolva nimic pentru ca nimeni nu doreste sa rezolve ceva in fotbalul romanesc. Nu este vorba numai de xenofobie, dar este vorba de fapt de comportamentul execrabil al asa zisilor ultrasi.

  • Ce se întâmplă pe stadioane, e reacția la discursurile revizioniștilor și xtremiștilor hunguri ai Kelemenului hudemerist și ai Horbanului de la Budă .

 4. Xenofobia este sustinuta de politicieni. Asa inteleg politicienii romani sa manipuleze masele pt a le distrage atentia de la furaciunile lor. PSD/PNL/UDMR aceasi mizerie

 5. Romanul e din nascare rasist si xenofob.

 6. o mare tampenie intretinuta artificial e ura asta dintre romani si unguri. In realitate niciun roman sau ungur sanatos la cap nu au nimic unul cu celalalt… evident sunt extremisti in ambele tabere si politicienii se pricep de minune sa bage batul in gard

 7. Ba eu am cv cu ungurii, bunica din partea mamei a fost ucisa de gunoaiele astea in Treznea, Sălaj . Pentru mine nu există uitare sau reconciliere Oana ce Ungaria nu-și cere scuze oficial pentru masacre

  • 👍👍👍👍👍👍👍👍