G4Media.ro

Primarul din Sfântu Gheorghe, amendat de prefect cu 10 mii de lei…

Sursa Foto: Facebook/ Antal Arpad

Primarul din Sfântu Gheorghe, amendat de prefect cu 10 mii de lei după ce a arborat în piața centrală doar steagul Ungariei, fără steagul României cum prevede legea, de ziua națională a maghiarilor/ Antal Arpad: Prefectul nu a înțeles că inamicul este coronavirusul, nu maghiarii

Prefectul judeţului Covasna, Iulian Constantin Todor, a aplicat o amendă în valoare de 10 mii de lei primarului oraşului Sfântu Gheorghe, Árpád Antal, din cauza drapelului naţional al Ungariei arborat în oraş cu prilejul Zilei de 15 Martie, transmite MTI, citată de Rador.

Aplicarea amenzii a fost anunţată de prefect pe site-ul instituţiei, iar despre suma respectivă Agenţia de Presă MTI a fost informată de primarul Árpád Antal.

Iulian Constantin Todor, care ocupă această funcţie de trei luni, a subliniat, într-un comunicat, care avea o notă personală, că acum, când întreaga lume este preocupată de combaterea epidemiei de coronavirus „primarul oraşului Sfântu Gheorghe a ales, din nou, încălcarea legii” şi a arborat în Piaţa centrală a oraşului steaguri ale Ungariei, în cinstea sărbătorii naţionale a maghiarilor, fără să arboreze pe lângă aceste drapele şi steagurile în culorile naţionale ale României.

Prefectul a precizat: Amenda este prevăzută de lege, iar primarul a mai fost amendat pentru aceaşi faptă şi în anii precedenţi. Prefectul şi-a exprimat dezamăgirea din cauză că primarul Árpád Antal „nu a înţeles nici în această situaţie grea că respectarea legilor ţării poate asigura locuitorilor judeţului Covasna un mediu paşnic de convieţuire”.

Prefectul şi-a exprimat convingerea că sărbătoarea naţională maghiară nu ar fi pierdut nimic din importanţa sa, dacă este sărbătorită conform legilor. Primarul Árpád Antal a postat comunicatul prefectului pe o reţea de socializare, la care a adăugat doar atât: „Prefectul judeţului Covasna nu a înţeles că inamicul este coronavirusul şi nu maghiarii. În schimb, ceea ce nu înţeleg eu este că, ce legătură are arborarea drapelelor de prevenirea sau de răspândirea epidemiei?”

Conform articolului citat de prefecţi din Legea nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, „drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi sau reuniuni internaţionale, pe clădirile şi în locurile publice”.

Edilii maghiari din Ţinutul Secuiesc au invocat la tribunal acea Hotărâre a Guvernului care prevede dispoziţiile privind executarea legii, potrivit căreia, „minorităţile naţionale etnice, care au o organizaţie naţională pot utiliza la manifestările lor propriile simboluri”.

Sursa Foto: Facebook/ Antal Arpad

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

 1. Nu banii sunt problema pentru unii.
  Legea e prea blanda.
  Daca nu exista o procedura la nivelul primariei si un responsabil atunci primarul trebuie demis pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu.

  • Corect, dacă vrea în Ungaria, să se mute acolo.

   Aici e România.

  • Stirea este una mincinoasa si manipulatoare: steagurile arborate NU sunt drapelul Ungariei, sunt simbolurile comunitatii maghiare autohtone, care pot fi folosite in mod li9ber si neingradit cu asemenea ocazii.
   Drapelul Ungariei contine si stema, iar drapelul Romaniei trebuie arborat simultan doar in cazul vizitelor oficiale ale reprezentantilor Ungariei in Romania.
   Cea ce acum nu s-a intamplat.
   Steagurile au fost arborate cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, cea ce NU este o sarbatoare oficiala a Romaniei, drept urmare drapelul roman acum NU trebuie arborat.
   A mai pierdut Prefectura asemenea procese, dar se pare ca prefectul are treburi mai importante decat sa coordoneze pe plan local activitatile anti coronavirus.
   Se pare ca si-a facut deja temele conform indicatiilor pretioase primite.
   Altfel spus, sicanele mioritice cotidiene.

 2. Cred ca matale, dom’ primar, nu ai inteles ca nu romanii sunt inamicul. Si ca unde-i lege, nu-i tocmeala (scuze pentru proverbul romanesc)

 3. Iar dom’ primar nu a inteles ca nu romanii sint inamicul… si ca unde-i lege, nu-i tocmeala (scuze de zicala romaneasca)

 4. Iar Antal nu intelege romaneste. Virus nevirus ei cu prioritatile lor. Bagat zanzanie intre popoare

 5. Este greu de inteles de ce nu avem un articol de lege pentru sanctionari in concordanta cu aceasta fapta.
  Adica ofensa la lege si la constitutie .
  Aceasta ofensa sa ramana sanctionate numai cu o amenda?
  Sa ramana fara aplicarea unei decizii corectionale la raspunsul obraznic dat de primar?

  Nimeni nu cere ca la obraznicii sa raspunzi cu obraznicii.
  Sec si simplu se aplica legea

 6. Nu-i panica, plateste din banii prostilor.

 7. un idiot si un demagog!

  pai daca inamicul este coronavirusul, cum de si-ai gasit timp pentru a arbora drapelul Ungariei?

  cu ce i-a fost ocupata mintea lui…in contextul in care primarul ar trebui sa-si foloseasca intreaga energie si autoritate pentru intarirea solidaritatii comunitare…

  politicul desparte, nu uneste!

  • Tare mic esti. Politicul nu exista in adevaratul lui sens. Prea multi ignoranti si se vede pretul. Oamenii nu stiu sa arunce gunoaiele cu tomberonul la doi metri de ei, despre ce vorbim ?

 8. Un cretin, primarele asta.

 9. Există o întrebare nepusă . A primit amenda nominal sau pe instituția primăriei?
  Pentru că este o diferență dacă se plătește din bugetul primăriei sau din buzunarul personal al celui numit în articol ca făcând feredelegea .

 10. De ce este permisă existența acestei organizații infracționale în parlament?! Udemereul nu este partid politic, nu respectă Constituția României, nici legile statului…

 11. Cel care n-a inteles este primarul, iar primarul n-a inteles ca Romania nu este inamicul maghiarilor.

 12. deci in mintea acestui patriot pentru Ungaria, binenteles ca nu pentru Romania, regulile se aplica doar cand nu e coronavirus?

  din ciclul inca o mizerie a politicienilor ALESI ai comunitatii maghiare.

 13. UDMR a inceput de doi ani o campanie mult mai virulenta de subversiune , promovare fatisa revizionista si sabotarea Constitutiei Romaniei.

  Nimic nu ramane fara urmari !

 14. !John Lexicon

  Actiunea primarului este una politica. Punct.

  Politicul este construit pe diada prieten-dusman. Punct.

  Aici nu e vorba de aruncatul gunoiul la tomberon, aici este vorba solidaritatea tuturor, indiferent de etnie, in fata acestei amenintari. Punct.

 15. Sincer… atat de putin imi pasa si ma afecteaza stiri din astea acum! Dar si in vremuri mai limpezi si mai putin virusate, tot nu dau doi bani pe cine ce steag arboreaza unde si cand! Putin imi pasa de steagul arborat.

  • „Putin imi pasa de steagul arborat.”

   Corect, doar că este un moment tare nefericit ales pentru crearea de tensiuni interetnice.

   Dl primar știe foarte bine că a încălcat legea. Încălcând-o în mod conștient, provocator, orice reacție a cetățenilor români, ori o sancțiune legală, va fi rezentată drept un atentat al românilor la libertățile cetățenești ale maghiarilor. Iar asta, preluată de presa de la Budapesta, va reprezenta un motiv de tensiune interetnică artificial creată, total nedorită în perioada actuală.

   Așadar, la fel precum site-urile care propagă fake news, cui servește acțiunea destabilizatoare a d-lui primar?! Și, în aceste condiții, merită să ne pese cine și de ce arborează un steag, sau altul?

 16. !Constantin

  foarte bine gandit si argumentat!

  felicitari!

 17. Se impune totuși pe lângă avea amenda și un control psihologic d-lui primar. Se constata ca este profund dezorientat, nu știe geografic unde se afla, ce funcție ocupa, ce scoate pe gura mai mult, instiga la ura.

 18. Primarul ăsta nu înțelege ca nu maghiarii au fost amendați?