G4Media.ro

Primarul Ciprian Ciucu: „Locuitorii Sectorului 6 sunt primii din țară care își…

Primarul Ciprian Ciucu: „Locuitorii Sectorului 6 sunt primii din țară care își pot descărca singuri certificatul fiscal din aplicație. Cetățenii nu mai sunt obligați să se prezinte la ghișeu”

Președintele PNL București și primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat vineri că Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 6 este prima instituție din țară care s-a conectat la Sistemul Național de Interoperabilitate (SNI), care fost lansat pe 24 noiembrie de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).

„Asta înseamnă că cetățenii Sectorului 6 își pot descărca singuri de acum certificatele de atestare fiscale, necesare pentru orice bun vândut, și nu mai sunt obligați să se prezinte la ghișeu. În acest prim flux, platforma SNI va genera automat, la cerere, documentul”, a scris Ciucu, într-o postare pe Facebook.

„Interoperabilitatea este baza infrastructurii digitale a României și temelia administrației publice de nivel european. Am lansat pentru cetățeni primul flux de interoperabilitate din România, primul pod pe care ADR l-a construit pentru interconectarea sistemelor informatice insulare ale sectorului public.

Prin acest prim flux, am interconectat bazele de date ale Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 6 din București și ale Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România. În continuare, obiectivul nostru este de a aduce toate bazele de date la un loc”, a precizat președintele ADR, Octavian Oprea.

SNI poate fi accesat la adresa https://cetatean.gov.ro.

„Scopul SNI este de a interconecta sistemele informatice guvernamentale și datele asociate acestor sisteme, într-un mod în care datele pot fi partajate între părți, indiferent de tehnologia folosită în construcția sistemelor și indiferent de tipul bazelor de date folosite”, mai explică edilul Sectorului 6.

Ghidul de utilizare a platformei SNI este disponibil în format PDF aici: https://bit.ly/GhidUtilizareCetateanSN.

Sursa foto: Unsplash / Glenn Carstens-Peters

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Serios, primii din tara?!
  La Tg Mures de la inceputul anului se poate descarca certificatul fiscal online, de pe platforma primariei.
  Dar e bine ca si Sectorul 6 face pasi spre digitalizare 👍

  • E penelist din echipa castigatoare, ce vrei?
   Minte cum respira, la fel ca sefu’ lui

  • Suntem digitalizați și întzepatzi – asta’i important; intrăm-ieșim cu qr.
   CĂ CARE-i partea bună din asta sau cât de eficient e – pare a fi o cu totul altă temă.

  • Si la Timisoara se poate obtine certificat fiscal online.

 2. Si la sector 4 se face chestia asta de mai bine de un an. Ciucu e intr-o continua campanie electorala.

 3. GPS pe mașinile primariei și instituțiilor subordonate, ca la Arad, ai băgat?! Nu. Atunci mucles!

 4. Cu oameni ca dl. Ciucu, liberalii au sanse sa formeze un partid serios, modern.

 5. iar daca vrei sa aplici la programul casa verde prin AFM, iti cer oricum pe certificatul fiscal digital, stampila si semnatura in original.
  halal digitalizare!

 6. La Timisoara, in 2015 am vandut un apartament cu certificat fiscal semnat electronic, emis online. Si sigur era diaponibil inainte de 2015. Hahahahah

 7. La Timișoara cred că din 2011 , 2012 acest certificat se poate elibera online intr-o zi. Nu văd ce mare realizare are sector 6. Doar că descărcarea se face pe alta platformă…acest SNI. Dar ce să zic… când la noi s-a emis primul certificat online nimeni nu a considerat ca e o știre demnă de prezentat. Dar acum fiind vorba de București, merită tot efortul!

 8. Domnu primar sa ne explice cum se poate ca 1,6 milioane de ron din banii nostrii, ai tuturor, au fondat un eveniment de Craciun in parcul Moghioros unde pot intra doar cei vaccinati, acest om este un tradator si doresc sa amintesc ca pedeapsa pentru tradare este executia.

  Seara buna, Romania!

 9. Asteptam si anuntul cu noi locuri de parcare

 10. – n-ai plantat in tot sectorul 6, dupa un an-jumate de mandat in care te-ai zbatut pt echipa ta castigatoare, fiind unul dintre pricopsiti cu Înalta fOnctie de șĂf peste Bucuresti al Marelui pnl …
  – bine ca ai reusit sa pui beculete in pomii plantati pe Maniu, acolo unde au fost ingropate de Mutu niste aspensoare pt irigarea spatiului verde(mormanul ăla de pamânt), si unde nimeni nu vrea sa le puna in functiune …
  Tu stai prea mult pe retele de socializare, astfel incat atunci cand se mai intampla ceva, vrei sa ne livrezi din Marile Tale realizari !
  Bine ca nu ne zici ca este opera Marelui Ministru al digitalizarii : nimicul de Roman…
  Rusine !