G4Media.ro

Primarul Brașovului se plânge că aleșii locali îi blochează un parteneriat cu…

sursa foto: Facebook

Primarul Brașovului se plânge că aleșii locali îi blochează un parteneriat cu Fundația Țiriac care s-a oferit să construiască, gratuit, un patinoar / UPDATE Consiliul Local a aprobat memorandumul

UPDATE: Consiliul Local Braşov a aprobat, vineri, într-o şedinţă de îndată, memorandumul de colaborare cu Fundaţia Ion Ţiriac, în vederea realizării unui patinoar dedicat în special antrenamentelor copiilor şi juniorilor, relatează Agerpres.

Joi, acest memorandum nu a trecut de plenul CL Braşov în lipsa voturilor consilierilor PNL şi PSD, care au argumentat că nu pot vota în necunoştinţă de cauză, deoarece nu le-a fost prezentată documentaţia aferentă în timpul prevăzut de lege, înainte de şedinţă.

Conform explicaţiilor primarului USR Allen Coliban, fundaţia ar urma să cumpere un teren, pe care să realizeze investiţia pe cheltuiala sa, iar apoi patinoarul ar urma să fie dat în administrare municipalităţii braşovene.

Potrivit lui Coliban, detaliile colaborării cu Fundaţia Ion Ţiriac vor fi prezentate Consiliului Local Braşov abia la sfârşitul lunii ianuarie.

Știrea inițială: Edilul Brașovului, Allen Coliban, are o nouă încercare, astăzi, de a-i convinge pe consilierii locali să aprobe un Memorandum de parteneriat cu Fundația Țiriac, care s-a oferit să construiască, gratuit, un patinoar, pe modelul celui construit în Otopeni. Coliban afirmă că Fundația Țiriac nu cumpără terenul pentru această investiție până când Memorandumul nu e aprobat de Consiliul Local Brașov, fără însă să ofere prea multe detalii despre motivul pentru care consilierii s-au opus acestui parteneriat.

Coliban a convocat vineri ședința de Consiliu Local și avertizează că Fundația Țiriac își va retrage oferta de colaborare, dacă Memorandmul nu e aprobat. „Au refuzat un patinoar gratis! Implică-te să schimbăm opinia majorității din Consiliul Local Brașov!Avem 18 ore la dispoziție…”, a transmis primarul Brașovului.

El subliniază că în acest moment trebuie aprobată doar colaborarea, detaliile contractului dintre Fundația Țiriac și Municipiul Brașov urmând să fie aprobate separat, în luna ianuarie: „Memorandumul reprezintă doar un prim pas – afirmarea intenției de a colabora, din partea Consiliului Local. Fundația Țiriac vrea să colaboreze cu Municipiul Brașov pentru dezvoltarea hocheiului și a patinajului artistic în rândul copiilor din Brașov (așa cum a făcut la Otopeni și se vede din fotografii). Fundația Țiriac vrea să construiască din fonduri proprii un patinoar nou. Tot Fundația Țiriac vrea să cumpere și terenul pe care va construi patinoarul, existând un acord preliminar cu proprietarul, valabil doar până la finalul acestui an”, explică primarul Coliban.

Municipiul Brașov ar urma să primească gratuit acest patinoar, să suporte doar costurile cu funcționarea și să asigure cadrul organizatoric pentru antrenamentele copiilor (prin Clubul Sportiv Municipal Corona).

„Acestea sunt principiile care au fost transpuse întru-un Memorandum de Înțelegere ce necesită aprobarea Consiliului Local. Fără această aprobare, Fundația Țiriac nu va cumpăra terenul și își va retrage oferta de colaborare. Detaliile contractului dintre Fundația Țiriac și Municipiul Brașov ar urma să fie aprobate separat, în luna ianuarie, Memorandumul reprezentând doar un prim pas – afirmarea intenției de a colabora, din partea Consiliului Local”, explică primarul Coliban

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Pai cum sa-l lase sa performeze, se obisnuiesc oamenii cu binele si nu mai voteaza PSD si PNL!

  • Exact. Culmea este ca in Brasov marele reprezentant al PSD are tot felul de propuneri sugubete ca transportul in comun sa fie gratis pentru toata lumea, sa se faca si sa dreaga multe chestiuni gratis, propaganda ieftina de tip PSD, dar cand face altcinevea sigur are un interes. Imi este scarba…

  • A avut alianță cu pnl-ul, 23 din 27 voturi, dar când a trecut la politica pumnului in gura s-a rupt alianța.

 2. Pai primarul e de la USR si este un dusman al USL-ului. Trebuie infrant. Totusi eu nu i-am inteles pe brasoveni. Cum sa alegi primar USR , dar alegi consilieri PNL sau PSD. Ca si cum ti-ai da cu stangu-ndreptul

  • Un consilier sau doi mai lipseau pentru a avea majoritate USR in Consiliul Local.

  • 12 consilieri USR; 11 consilieri PNL si 4 PSD.
   Brasovul a ramas ancorat in trecut, primarul, chiar daca este de la USR demonstreaza ca nu este diferit de politicienii vechi. Nu da 2 bani pe lege, a pierdut procesele cu parcarile pentru care orasul va trebui sa plateasca cateva sute de mii de lei, a demis ilegal directorul de la o societate subordonata,(decizie definitiva a instantei) pentru care se va plati salariul tot din banii cetatenilor orasului. Urmeaza sa piarda si un alt proces cu un director demis ilegal pentru care se vor face plati tot din buzunarul brasovenilor, (a pierdut pana acum toate procesele deschise de acest director care anterior, santajat fiind, inclusiv cu trimiterea procurorului acasa sa caute un document care de un an se afla in posesia procuraturii), raportul curtii de conturi privind un prejudiciu in cazul cu FC BRASOV, raport contestat degeaba in justitie. In septembrie a anuntat cu emfaza pe FB deschiderea unei crese in zona noua, Tractorul- deschidere pentru care au facut oamenii noapte alba sa-si inscrie copii si care se pare ca a ramas tot inchisa. Unele din aceste lucruri le-a facut cu mana consilierilor locali carora le-a bagat pe gat o hatarare de consiliu s-o voteze pe neve.

 3. Smiorcaitule, trăiesc în orașul Brașov de aproape 25 ani. Spune te rog ce e fals din postarea mea de mai sus .