G4Media.ro

Primarul ales al Ploieştiului invită la discuţii actorii politici pentru majoritate în…

Sursa foto: Facebook/ Mihai Polițeanu

Primarul ales al Ploieştiului invită la discuţii actorii politici pentru majoritate în Consiliul Local fără PSD-PNL

Primarul ales al municipiului Ploieşti, Mihai Poliţeanu, invită la discuţii actorii politici care au intrat în Consiliul Local în vederea formării unei majorităţi fără PSD şi PNL, partide despre care spune că trebuie să intre în opoziţie, transmite Agerpres.

„Opţiunea mea, ideal, (…) este să încercăm să creăm prin dialog, prin compromis o majoritate alta decât PSD-PNL. Timp de 34 de ani, Ploieştiul a fost condus în diferite formule, în diferite succesiuni de PSD şi PNL şi vedem astăzi rezultatul. PSD şi PNL trebuie să intre în opoziţie în Consiliul Local Ploieşti şi invit, în primul rând, la discuţii pe crearea unei majorităţi pe toţi ceilalţi actori politici care au intrat în Consiliul Local Ploieşti. Asta nu înseamnă că tăiem orice cale de dialog cu cei de la PSD sau cei de la PNL. Doresc să avem un dialog constructiv. E normal să facă opoziţie, să mă critice, să ne critice. Foarte bine, ăsta este rolul democratic al unor partide de opoziţie”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Poliţeanu.

El a precizat că un demers similar l-a făcut înainte de alegeri, însă preşedinţii de partide, altele decât PSD şi PNL, „nu au vrut să discute cu adevărat”.

„Am făcut înainte de alegeri repetate apeluri publice, am discutat cu preşedinţi de partide, altele decât PSD-PNL, să creăm un proiect comun tocmai pentru construcţia unei majorităţi în CL Ploieşti după 9 iunie. Atunci nu au vrut să discute cu adevărat. Cred că acum mesajul ploieştenilor este foarte clar. Hai să fim responsabili, hai să stăm la masa negocierilor, să ajungem la un compromis în primul rând convenabil pentru Ploieşti şi ploieşteni şi, evident, convenabil pentru partidele care fac parte din CL Ploieşti”, a mai afirmat Mihai Poliţeanu.

În ceea ce priveşte rezultatul alegerilor pentru funcţia de primar al Ploieştiului, el consideră că aceasta este o lecţie dată de ploieşteni clasei politice din Ploieşti şi Prahova.

„Rezultatul este, din punctul meu de vedere, pe de o parte, foarte clar, iar pe de altă parte este o lecţie dată de ploieşteni clasei politice din Ploieşti şi Prahova şi trebuie ca întreaga clasă politică, inclusiv noi, deşi am fost parte a schimbării, să învăţăm ceva din acest lucru pentru că oamenii, ploieştenii, s-au săturat de scandaluri, de corupţie şi au făcut un efort şi şi-au depăşit dezamăgirea şi dezgustul faţă de politică, faţă de politicieni şi au ieşit la vot”, a mai declarat primarul ales al municipiului.

El a candidat independent, fiind susţinut de Partidul Mişcarea Noi, Ploieştenii, care a fost lansat oficial în februarie 2024 şi care a intrat în CL Ploieşti, obţinând 14-15%, conform datelor prezentate de Mihai Poliţeanu.

Pentru Consiliul Local, alianța PSD-PUSL a obținut 21,31% din voturi, PNL – 18,91%, ADU – 15,94%, Partidul Mişcarea Noi, Ploieştenii – 13,37%, AUR – 12,41%, Partidul România în Acțiune – 6,93%, potrivit rezultatevot.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. USR e prețios și nu vorbește cu Politeanu.
    Nici cu Ciolos, nici cu Chichirau, nici cu Ștefanuta, nici cu Vlad Gheorghe, nici cu, nici cu și tot așa.
    USR partid prețios, i se decolorează șosetele lui Barna daca vorbește cu . . astea.

  2. Sa vedeti spectacolul comasatilor; n-o sa ramana nimic dupa mandatul lui.