G4Media.ro

Primăria vrea să instituie premiul “Timișoara pentru valori europene” / Primar ”…

sursa foto: Facebook/Dominic Fritz

Primăria vrea să instituie premiul “Timișoara pentru valori europene” / Primar ” putem să creștem vizibilitatea Timișoarei” / Din juriu ar urma să facă parte și scriitorul Mircea Cărtărescu

Primarul Timișoarei vrea să instituie premiul “Timișoara pentru valori europene”. Distincția ar urma să fie acordată, în fiecare an, unei personalități de anvergură internațională care promovează sau apără valorile europene în interiorul și în afara Uniunii Europene, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Primarul Dominic Fritz a anunțat că premiul va fi acordat de un juriu, din care vor face parte mai multe personalități românești.

“Juriul vor fi scriitorul Mircea Cărtărescu, regizoarea Anca Miruna Lăzărescu, Simona Miculescu, care este ambasadoare a României la UNESCO, Iulia Moțoc, născută la Timișoara, judecătoare la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului și Cristi Măcelaru, și el timișorean, marele dirijor. Prin asta afirmăm atât valorile noastre, dar și promovăm Timișoara cu toată istoria sa și cu valorile sale. Cred că este o acțiune prin care putem să creștem vizibilitatea Timișoarei, dar să și subliniem în ce măsură Timișoara a contribuit la construcția Europei”, spune Dominic Fritz.

Premiul Timișoara pentru valori europene va deveni realitate dacă inițiativa este aprobată de Consiliul Local.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...