G4Media.ro

Primăria Timișoara vrea să schimbe toată flota de transport public cu vehicule…

Sursa foto: Facebook / Dominic Fritz

Primăria Timișoara vrea să schimbe toată flota de transport public cu vehicule nepoluante / Dominic Fritz estimează că se va întâmpla asta ”până în doi-trei ani”

Primăria Timişoara şi-a propus să înlocuiască în doi-trei ani întreaga flotă de transport public, cu vehicule noi şi nepoluante, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

După tramvaiele electrice deja aflate pe traseu, în primăvara aceasta vor circula şi primele autobuze electrice, a declarat la Radio Timişoara primarul Dominic Fritz.

”Avem aceste proiecte europene prin care înlocuim absolut toată flota de transport în comun. Autobuzele electrice, care vin anul acesta, dar am mai câștigat un proiect pe fonduri europene de peste 60 de milioane de euro, care ne va permite ca, până în doi-trei ani, să nu mai există niciun autobuz, de exemplu, care merge cu diesel sau cu benzină, toate tramvaiele noi. Pentru calitatea vieții în Timișoara e extraordinar de important. Au ajuns deja primele autobuze, sunt mai multe teste, se finalizează și infrastructura de încărcare și în această primăvară le vom pune și în funcțiune”, spune Dominic Fritz.

Cele 44 de autobuze electrice achiziţionate de Primăria Timişoara conţin podea integral coborâtă şi pot oferi facilităţi inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi.

Autobuzele electrice sunt produse de compania Karsan în baza unui contract finanțat prin Programul Operațional Regional. Valoarea acestora depășește 162 de milioane de lei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...