G4Media.ro

Primăria Timișoara a deschis primul Centru local de reziliență din țară pentru…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Primăria Timișoara a deschis primul Centru local de reziliență din țară pentru situații excepționale de criză. Model preluat de la societate civilă, care se mișcă mai repede decât statul

Primăria Municipiului Timişoara, prin Direcţia de Asistenţă Socială, a deschis primul Centru de Rezilienţă şi Mobilizare Comunitară din România, lângă Gara de Nord, potrivit Agerpres.

Spaţiul va fi folosit la evenimente excepţionale cu destinaţia de coordonare şi activare a societăţii civile pentru un răspuns imediat la situaţii de criză extremă care afectează oraşul.

„Ce am învăţat din aceşti ultimi ani este că România nu este pregătită pentru situaţii excepţionale, iar statul se mişcă foarte greu când inimaginabilul devine realitate. La începerea agresiunii ruseşti împotriva Ucrainei, societatea civilă s-a mobilizat exemplar ca să-i sprijine pe ucrainenii care au fugit din calea războiului, dar fără o coordonare centrală. Nimeni nu a aşteptat după stat. Din aceste lecţii învăţăm şi vrem ca Timişoara să fie pregătită pentru următoarea criză majoră, fie că e pandemie sau val de refugiaţi sau altceva”, a declarat luni primarul Dominic Fritz.

Spaţiul în care funcţionează acest centru aparţine municipalităţii şi a fost renovat la finele anului 2022, în parteneriat cu cluburile Lions din Timişoara. Acesta este gestionat de Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara prin Serviciului Rezilienţă şi Mobilizare Comunitară.

Acum, centrul este utilizat ca spaţiu de gestionare a serviciilor şi beneficiilor sociale pentru sprijinirea refugiaţilor din Ucraina.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cand aud stiri ca se termină cărbuni pt termoficare imi dau seama ca lucrurile se misca f repede. Ce centrale mai folosesc cărbuni?