G4Media.ro

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să demoleze un hotel după ce nimeni nu…

Sursa foto: Covasna Media

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să demoleze un hotel după ce nimeni nu a vrut să-l cumpere / Se dorește construirea unui centru cultural cu sală de concerte și sediu pentru teatrele și biblioteca din oraș

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a anunțat joi, în cadrul unei conferințe de presă că s-a luat decizia demolării Hotelului Bodoc, în locul lui urmând a se construi un centru cultural, informează We Radio Sfântu Gheorghe.

Clădirea a fost cumpărată de municipalitate, care nedorind să facă o concurenţă neloială sectorului privat al turismului, a încercat s-o vândă. La prima licitaţie a existat o ofertă concretă pentru achiziţionare, însă aceasta fiind singura, procesul a trebuit reluat, iar ofertantul şi-a retras oferta la a doua licitaţie. Având în vedere acest lucru, decizia finală a Consiliului Local a fost aceea de a demola clădirea.

Administrația locală a anunțat că aici se va construi cel mai modern centru cultural și de tineret din România. Ideea inițială a fost ca această clădire să găzduiască instituții administrate de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Consiliul Județean Covasna (Teatrul „Tamási Áron”, M Studio, Teatrul de Păpuși Cimborák, Centrul de Artă din Transilvania, Biblioteca Județeană „Bod Péter”), precum și o sală de concerte. De asemenea, a fost realizat un studiu pentru a propune o clădire ideală pentru a răspunde nevoilor evaluate ale instituțiilor culturale.

În scurt timp, municipalitatea va lansa o licitație pentru lucrările de demolare, urmând să fie create zone de parcare temporară în locul fiecărei clădiri demolate, până când planurile pentru noua clădire a centrului cultural vor fi finalizate și vor putea începe lucrările de construcție.

După definirea funcțiilor centrului cultural, municipalitatea va lansa o licitație internațională pentru proiectarea clădirii.

„Noua clădire este atât o prioritate, cât și o problemă delicată, pentru că va fi noua fațadă a zonei centrale a orașului, trebuie să fim foarte atenți la clădirea la care ne gândim. O licitație internațională ne oferă mai multe oportunități de a construi cu adevărat o proprietate care va fi, fără exagerare, cea mai importantă investiție a secolului XXI în ceea ce privește imaginea centrului orașului”, a declarat primarul Antal Árpád.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Si spitalul trebuie ca arata bine-ati uitat cati ministri ai sanatatii maghiari au fost?in plus,reprezentantul permanentului aliat,psd,actualul ministru Rafila,si-a inceput ilustra cariera la Sf.Gheorghe

 2. Foarte bine. Bodoc (fostul hotel) este o ruina si va cadea daca nu este demolat.

 3. M-am uitat pe gmaps sa vad si eu ce este pe langa, au o casa care sta sa cada la strada si teren langa sa construiasca. Acum daca nu este feng shui mai bine o daramam!

 4. Intrebare: la Institutiile culturale planuite de primarul Antal Arpad romanii vor avea acces?!
  Intrarile vor fi separate, ca-n vremea segregatiei rasiale din America anilor ’60?!!!
  Nu radeti!
  Abia in 1964(dupa moartea lui JFK) SUA au adoptat Legea drepturilor civile din 1964(Civil Rights Act of 1964), act legislativ de o importanță deosebită în istoria modernă a SUA, care a eliminat majoritatea formelor de discriminare împotriva afro-americanilor și femeilor, incluzând segregarea rasială.
  Legea a stopat, de asemenea, și aplicarea inegală a cerințelor de calificare pentru drepturile de a vota și a fi votat. Segregarea rasială, care fusese aplicată anterior în locurile de muncă, în școli și în general în locurile publice (numite cvasi-eufimistic, „public accommodations”) a fost îndepărtată.”
  Cu toata Legea asta, inegalitatile rasiale exista si azi pe ici pe colo in SUA, cea mai tare democratie a lumii…pai, nu?!!!!

 5. Spitalul judetean Sfantu Gheorghe arata foarte bine, a fost renovat si e mult peste Spitalul judetean Brasov, de exemplu, care abia acum incepe renovari si modernizari!!!
  https://covasnamedia.ro/social/spitalul-judetean-de-urgentadr.-fogolyan-kristof-o-sansa-pentru-pacientii-covasneni

 6. Să dărâme clădirea și să vândă terenul. Cineva va cumpăra și investi în ceva nou. Așa vor recupera banii pierduți dar vor face și profit din noile taxe. Ce geniu sun! Dar nu, ei fac manevre tot cu ai lor

 7. frumoasa manevra imobiliara…😁😁😁😁cel putin varianta ungureasca a pesedistilor propune ceva bun in locul ala…

 8. Nu centru cultural trebuie
  Toate instituțiile enumerate au sediul lor și teatrele și biblioteca
  Cea mai stringentă în oraș a devenit parcarea auto și sensul giratoriu dela semaforul mare unde se pierd zeci de mii de ore de așteptare pe an.
  Tot orașul e sufocat de mașini și primăria promite da nu face nimic de ajung oamenii să-și dea in cap pentru un loc de parcare iar toate colturile străzilor sunt ocupate de mașini