G4Media.ro

Primăria Sfântu Gheorghe a semnat contractul pentru finanţarea Muzeului Comunismului / Banii…

Primăria Sfântu Gheorghe a semnat contractul pentru finanţarea Muzeului Comunismului / Banii vin prin PNRR, iar muzeul va fi amenajat în fosta Fabrică de ţigarete

Primăria Sfântu Gheorghe a semnat contractul pentru finanţarea, prin PNRR, a Muzeului Comunismului, care va fi amenajat într-o clădire din incinta fostei Fabrici de ţigarete din municipiu, a anunţat joi primarul Antal Árpád, citat de Radio We Sfântu Gheorghe.

Potrivit acestuia, în următoarele săptămâni va fi lansată licitaţia pentru proiectare şi construcţie, iar, conform estimărilor, lucrările ar putea începe în toamna anului viitor.

Muzeul Comunismului va fi amenajat în magazia de tutun a fostei Fabrici de ţigarete din municipiu, achiziţionată de autorităţile locale, şi se va întinde pe o suprafaţă de circa 3.000 de metri pătraţi.

Baza muzeului o va reprezenta expoziţia permanentă, care va combina obiecte autentice şi tehnologia digitală, şi va prezenta perioada comunismului în toate aspectele sale, de la apariţie până la schimbarea regimului în 1989. Muzeul va avea şi un spaţiu multifuncţional pentru expoziţii tematice, lansări de carte sau prezentări de filme.

Potrivit autorităţilor locale, vizitatorii vor avea posibilitatea să experimenteze modul de viaţă din perioada comunistă.

„Vom realiza o prezentare interactivă, digitalizată a istoriei acelei epoci, iar, pe lângă aceasta, muzeul o să ofere vizitatorilor posibilitatea să trăiască senzaţii din acea epocă, să experimenteze viaţa cotidiană”, a declarat viceprimarul Toth Birtan Csaba.

Investiţia este finanţată pe Componenta C11 -Turism şi cultură a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Ati terminat scolile, spitalele, strazile, canalizarile si aveti timp de muzee?

 2. Macar de ar face un muzeu tehnologic, de stiinta pt copii
  dar nu …. asa adulti si batrani egoisti ca in Romania mai rar, acum fac muzeul asta nostalgic pt ei
  prostii dracu, d-aia pleaca bah copii, si bravo lor ca pleaca!

 3. Perfect de acord cu cititorul 0l0 : au fost rezolvate toate lipsurile și a rămas de făcut doar muzeul comunismului ? . Ca sa nu mai vorbim ca , cel puțin conform pozei, iar se apelează la Clișee infantile : televizorul decorat cu Peștele din sticla !
  Comunismul a fost o tragedie ce a intrerupt cursul firesc al istoriei, un experiment nenorocit și eșuat , imaginat de niște minți bolnave, cu consecințe ce nu cred ca se vor putea recupera vreodată …

 4. cred că au greșit titlul.
  era de fapt vorba despre procesul comunismului nu de muzeu.