G4Media.ro

Primăria Parisului vrea să facă centrul orașului pietonal din 2022

sursa foto: Captură Twitter

Primăria Parisului vrea să facă centrul orașului pietonal din 2022

Primăria Parisului, condusă de Anne Hidalgo (Partidul Socialist), vrea să facă centrul orașului exclusiv pietonal și să interzică traficul de tranzit în zonă începând cu 2022, potrivit Le Monde. Zona este tranzitată zilnic de circa 180.000 de autoturisme, adică de zece mai mai mult decât numărul rezidenților din centrul Parisului, potrivit statisticilor instituției.

Zona exclusiv pietonală, în care vor avea acces auto doar rezidenții, se va numi ”Paris central și Saint-Germain” și se va întinde din Piața Concorde în Piața Bastille, de la bulevardul Saint-Gemain până la bulevardul Poissonnière, trecând prin Place de la République”, potrivit Le Monde.

Primăria vrea ca locul automobilelor în tranzit să fie luat de biciclete și de transportul în comun, chiar dacă clima temperată din zona Parisului face ca bicicletele să fie inutilizabile luni bune din an.

Un responsabil al primăriei a spus că modele similare sunt puse deja în practică de orașe precum Lille și Nantes în Franța, ori Madrid, Roma și Milano.

Lansată în consultare publică, propunerea primăriei prevede că proiectul ar urma să intre în vigoare în primul semestru al anului 2022.

Anne Hidalgo, primarul Parisului, a interzis deja accesul auto pe anumite artere extrem de circulate din oraș, din vecinătatea Senei, măsură ce a dus la apariția unor ambuteiaje fără precedent. Ea este văzută de presa franceză ca o potențială candidată a Partidului Socialist la alegerile prezidențiale din 2022.

Foto: Traficul din Paris / Captură Twitter

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Daca aveau si fantani arteziene ziceai ca e la noi la Firea la Unirii

  2. pai centrul lor e cit un orasel Ai ceva de mers