G4Media.ro

Primăria Capitalei a lansat platforma pentru informarea privind calitatea aerului în București.…

Sursa foto: infoaer.pmb.ro

Primăria Capitalei a lansat platforma pentru informarea privind calitatea aerului în București. Sunt publicate datele transmise de 44 de senzori amplasați în oraș

Primăria Capitalei a lansat platforma pentru informarea privind calitatea aerului în București, pe care sunt publicate datele transmise de 44 de senzori amplasați în oraș.

„Am lansat site-ul infoaer.pmb.ro. Acesta este primul pas al campaniei de comunicare și conștientizare în domeniul calității aerului, pe care Primăria Capitalei o lansează pentru ca bucureștenii să aibă acces în timp real la informațiile referitoare la calitatea aerului din oraș”, a anunțat primarul general Nicușor Dan, marți, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, pot fi consultate informațiile privind strategiile, programele și proiectele pe care le derulăm pentru îmbunătățirea calității aerului.

„Pe această platformă, cetățenii pot consulta datele înregistrate de cei 44 de senzori pentru monitorizarea calității aerului, dar și datele măsurate cu autolaboratorul PMB. Printre poluanții măsurați se numără particulele în suspensie PM10, PM2,5 și PM1, dioxidul de azot (NO2), ozonul (O3) și hidrogenul sulfurat (H2S).

Scopul acestor campanii de măsurări este de a identifica mai bine sursele de poluare, astfel încât Primăria Municipiului București să stabilească cele mai eficiente măsuri de reducere a concentrațiilor de poluanți din aer”, a precizat Nicușor Dan.

Acesta a menționat că senzorii au fost primiți cu titlu gratuit, în cadrul Parteneriatului pentru orașe sănătoase, prin protocolul încheiat cu Vital Strategies în anul 2022. Aceștia au fost amplasați în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis în 44 de locații din întregul oraș, la spitale și unități de învățământ.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Am intrat pe link. Probabil ca deja a picat pt că nu se incarcă informația pe harta orașului. De asemenea la sectiunea Plan adica ”strategiile, programele și proiectele pe care le derulăm pentru îmbunătățirea calității aerului” este un document scanat care e greu de citit. Probabil dacă era Firea primar săreau toți tinerii și râdeau de cât de incapabilă e, acum toată lumea tace for some reason. Asta e.

  2. Nu am nevoie de nici un senzor…

    In fiecare noapte in jurul orei 1, pe malul râului Colentina și al lacului Fundeni se ard cabluri pentru a fi vândut cuprul. Se vede fumul.

    Mirosul este îngrozitor și toxic, indiferent ce vor spune senzorii.

    Desigur, poliția de la Secția 7 nu vor vedea niciodată, pentru ca noaptea la ora 1 dorm cu toții.

    Iar când nu dorm, probabil sunt ocupați sa ia șpagă pentru ca sa doarmă și sa nu vadă.