G4Media.ro

Primăria București a lansat procedura pentru refacerea a 40 de km de…

Primăria București a lansat procedura pentru refacerea a 40 de km de conducte din rețeaua de termoficare

Primăria București a lansat luni procedurile legale pentru reabilitarea a încă 40 de kilometri de conductă din rețeaua de termoficare a Capitalei, anunță primarul Nicușor Dan într-un comunicat de presă.

Aceștia se adaugă tronsonului de 13 kilometri pe care Compania Energetica a început lucrările la începutul lunii.

Astfel, Primăria Municipiului București a publicat în consultare în portalul de licitații publice caietele de sarcini aferente execuției a 4 tronsoane, cu un total de 40 kilometri. E vorba despre tronsoanele CB 4 – CO5 (cu o lungime de 8 kilometri, cod MC1013812), CM 43 – CO 2 (cu o lungime de 9 kilometri, cod MC1013811), C 15/20 – CS 12 (cu o lungime de 11 kilometri, același cod MC1013811) și CM 11- CP3 – CV5/4 (cu o lungime de 12 kilometri, cod MC1013810).

Deocamdată, primăria nu a stabilit un preț pentru achiziție, pentru că așteptă propunerile companiilor de pe piață până la data de 8 martie, iar imediat după aceea va începe procedura efectivă de achiziție.

Reamintim că în noiembrie 2020 primarul Nicuşor Dan şi ministrul de atunci al Fondurilor Europene, Marcel Boloş, au semnat un contract de finanţare din fonduri europene pentru reabilitarea a 210 kilometri din reţeaua principală de termoficare. Contractul are valoarea totală de 1,6 miliarde de lei, din care 1,3 miliarde lei sunt fonduri europene, restul fiind confinanțare.

Reţeaua principală de termoficare din București are 954 de km. (Foto: G4Media.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Si-acum vin trolachii:
    Ca de ce plateste toata tara pentru incalzirea bucurestenilor, ca de banii aia se puteau face mii de autostrazi si spitale, ca sa distrugem ce n-am avut timp pana acum sa distrugem, cu variantele „de ce sa investim in armata, ca vin fratiorii rusi si nu-i putem incomoda”…

    Fratie, cand vad cati damblagii sunt pe aici imi vine sa-mi iau lumea-n cap si sa ma duc pe pustii. Unul -ar gandi vreun pic, doar repeta marotele rusesti.

    • Greseala majora ii ca au mentinut sume mari pentru finantarea partidelor de la buget. Fara bani dispareau si marotele ca armata de postaci psd nu misca o tasta fara bani.

  2. De acord. Văd ca totuși PSDistii s-au dus la culcare mai devreme, le-o fi dat ordin papa Ciolacel..Sau au reușit să se bage si ei în contractul pentru reabilitarea conductei..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.