G4Media.ro

Primăria Brezoi (Vâlcea) a declanșat procedura de criză financiară / Are o…

Foto: Pixabay

Primăria Brezoi (Vâlcea) a declanșat procedura de criză financiară / Are o datorie de aproximativ 17% din valoarea bugetului local / Timp de 6 luni administrația locală va plăti doar utilități, salarii și cotele din programele de investiții începute deja

Cu o datorie de aproximativ 17% din valoarea bugetului local, Primăria Brezoi a declanșat procedura de criză financiară, după ce în cursul anului trecut o hotărâre judecătorească definitivă a impus administrației locale achitarea sumei de 7 milioane de lei către o firmă care a executat în 2014 lucrări la drumuri pe raza orașului, anunță Agenția de presă Rador.

Primăria achitase deja suma datorată de 3 milioane de lei, dar firma fiind în insolvență, lichidatorul a considerat că fondurile au fost virate către bugetul de stat, și nu către creditori. În consecință, conducerea Primăriei a inițiat un plan de 180 de zile pentru reducerea cheltuielilor, singurele plăți permise fiind cele care vizează utilitățile, salariile angajaților din Primărie și programele europene sau guvernamentale aflate în derulare.

Edilul Robert Schell consideră că după cele 180 de zile, Primăria va reuși să achite datoria care a făcut ca la început de an administrația din Brezoi să rămână fără bani la bugetul local.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. O administratie publica trebuie sa creasca organic odata cu mediul privat de pe teritoriul respectivei UAT .
    La noi in Romania nu e posibil pentru ca toate UAT-urile primesc pomeni de la guvern din bani luati cu japca legala . Primarii sa se descurce cu ceea ce string local . Daca mediul privat local creste in bogatie sa creasca si bogatia bugetului public local . Daca nu , nu .