G4Media.ro

Primăria Braşov a lansat procedura de achiziţie pentru traseul unei sănii de…

Sursa foto: visitharghita.ro

Primăria Braşov a lansat procedura de achiziţie pentru traseul unei sănii de vară în Poiană

Primăria Braşov a lansat procedura de achiziţie vând ca obiect realizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie a unui traseu de sanie de vară în Poiana Braşov, care ar urma să aibă aproape 1000 de metri, o investiţie de peste 17 milioane de lei de la bugetul local, relatează Agerpres.

Proiectul face parte din programul „Poiana Braşov – staţiunea celor 4 anotimpuri”, prin care municipalitatea braşoveană îşi propune să creeze puncte de interes care să facă staţiunea atractivă şi în afara sezonului de schi, precum traseele de mountain-bike, un proiect realizat de Primăria Braşov.

„Această investiţie va completa traseele de mountain-bike şi drumeţie, astfel încât turiştii, dar şi braşovenii, să se poată bucura de frumuseţea zonei pe tot parcursul anului. Chiar dacă mai există astfel de facilităţi de agrement în ţară, noi am gândit un proiect cu un traseu complex, cu mai multe spirale de întoarcere, zone supraînălţate, în cadrul natural oferit de Poiana Braşov, pentru a le putea oferi braşovenilor şi turiştilor o experienţă de neuitat”, a declarat primarul Allen Coliban, într-un comunicat remis luni.

Sania de vară va fi amplasată în partea stângă a pârtiei Bradul (pe partea opusă teleschiului), cu punctul de acces în apropierea staţiei inferioare a telecabinei Capra Neagră, pe platoul de lângă Centrul de Agrement.

Instalaţia va avea o lungime pe partea de urcare de 550 m şi pe traseul de coborâre de 990 m şi va include 60 de sănii, echipate cu un sistem de monitorizare a distanţei între două vehicule succesive, astfel încât, la detectarea saniei din faţă, senzorii montaţi pe sania din spate să acţioneze frânele magnetice, a precizat sursa citată.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 17.250.475 lei fără TVA, fondurile fiind asigurate de la bugetul local.

Durata lucrărilor de proiectare şi execuţie este de maximum 14 luni, dintre care 5 luni proiectarea şi 9 luni realizarea lucrărilor. Durata cât mai scurtă de execuţie şi proiectare este un factor de evaluare în cadrul procedurii de achiziţie, se precizează în comunicatul citat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...