G4Media.ro

Prima zi fără decese corona în Portugalia din ultimele nouă luni: Restricțiile…

sursa foto: Serviciul Național de Sănătate Portugalia

Prima zi fără decese corona în Portugalia din ultimele nouă luni: Restricțiile se relaxează treptat

Portugalia nu a raportat luni niciun deces cauzat de Coronavirus, pentru prima dată în aproape nouă luni, în momentul în care țara iese dintr-o carantină de două luni, a declarat autoritatea sanitară – Serviciul Național de Sănătate (SNS).

În total au fost raportate 16.965 decese de la începutul pandemiei și 834.638 de cazuri de infecție, cu 196 mai multe decât cele raportate cu o zi înainte, la o populație de circa 10 milioane.

Ultima dată când Portugalia nu a raportat decese legate de Coronavirus a fost pe 3 august 2020.

SNS a subliniat că țara rămâne în zona verde de risc, cu un risc de transmitere sub 1 și o rată de incidență națională de 70,4 cazuri de infecție la 100.000 de locuitori.

Aproximativ 20% din cei 10 milioane de oameni ai săi au fost acum inoculați cu o doză de vaccin COVID-19 și 7% cu două doze, în timp ce mai mult de 90% dintre persoanele în vârstă de 80 de ani sau mai mult – grupul cu cele mai multe decese – a fost vaccinat cu cel puțin o doză.

Portugalia, care a impus carantina în ianuarie pentru a reduce ceea ce era atunci cea mai gravă creștere a COVID-19 din lume, a început să relaxeze restricțiile în martie și de atunci a redeschis unele școli, terase de restaurante și cafenele, muzee și saloane de coafură.

Diogo Serras Lopes, secretar de stat pentru sănătate, a declarat luni că țara Portugalia ar putea obține imunitatea de turmă “mai aproape de începutul decât spre sfârșitul verii”, potrivit mass mass-media locale.

Surse: BBC, Reuters

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...