G4Media.ro

Reacție politică la scrisoarea deschisă a celor 50 de personalități din mediul…

Reacție politică la scrisoarea deschisă a celor 50 de personalități din mediul academic și societea civilă/ PMP se angajează să implementeze măsurile din scrisoarea deschisă împotriva imposturii politice

Partidul Mișcarea Populară anunță, într-o postare pe Facebook, că va lupta împotriva imposturii în societatea românească în ciclul legislativ 2020 – 2024 și că ”a luat act” de scrisoarea deschisă a celor 50 de personalități din mediul academic, universitar si din societatea civilă.

”Având în vedere istoricul acţiunilor politice ale partidului, valorile şi principiile pe care le împărtăşim, dorinţa profundă de schimbare în bine a României în concordanţă cu aşteptările legitime ale cetăţenilor, PMP se angajează în mod ferm să acţioneze decis şi consistent întru implementarea măsurilor majore cuprinse în scrisoarea deschisă semnată de reprezentanţii societăţii civile”, se arată în postarea PMP.

PMP susține că este prima formaţiune politică din România care a solicitat înfiinţarea unei instituţii care să verifice din oficiu toate tezele de doctorat emise în ţara noastră şi care a militat pentru transparenţă totală a instituţiilor publice: contracte semnate şi facturi, dar şi un istoric clar al persoanelor care ocupă funcţii de decizie.

„PMP a acţionat deja pentru punerea în aplicare a unor măsuri de sancționare a imposturii. După ce am avut un Prim-ministru plagiator precum Victor Ponta, multipli miniştri acuzaţi de acelaşi lucru, şefi de universităţi dovediţi că şi-au falsificat lucrările, este clar că problema este cronică şi trebuie rezolvată la nivel legislativ. Nu sunt suficiente acţiunile punctuale ale Justiţiei. Credem în aceste principii, pe de o parte, pentru că numai eliminând impostura vom putea atinge principiul meritocratic – doar oameni competenţi în funcţii publice. Pe de altă parte, pentru că societatea românească este sub un asediu de exemple negative promovate până la saturaţie. În plus, tocmai prin crearea sentimentului că doar impostorii reuşesc, clivajul dintre clasa politică şi societate creşte pe zi ce trece. Dacă vrem să închidem rănile trecutului, singura soluţie este promovarea oamenilor de valoare în locurile care li se potrivesc”, a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Partidul Mişcarea Populară aminteşte că Preşedintele Traian Băsescu, pe vremea când ocupa funcţia de senator, a iniţiat o lege privind desfiinţarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale fondate de Gabriel Oprea, din care fac parte şi politicieni care au obţinut titluri academice prin furt intelectual. Legea a fost adoptată de Senat, fiind însă blocată de o ”majoritate” toxică formată în jurul PSD la Camera Deputaţilor.

Citește și

Scrisoare deschisă către viitorii senatori și deputați ai României, semnată de 50 de personalități din mediul academic și societatea civilă: Cine ne apără de următoarea Ordonanță 13? / Cinci măsuri împotriva imposturii în politică

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Zice omul care a promis 1000 de crese fara nicio justificare, studiu etc.

 2. Felicitari PMP. Ati obtinut votul meu.

 3. Redactia G4Media.

  Tin sa mentionez ca PMP nu este prima formatiune care are o reactie publica la scrisoarea deschisa.

  USR PLUS a transmis public pe toate canalele ca a luat act de apelul celor 50 de personalitati din mediul academic si societatea civila. Au facut asta pe 14 noiembrie, acum 3 zile.

  https://www.usrplus.ro/scrisoare_deschis_adresat_reprezentan_ilor_mediului_academic_i_ai_societ_ii_civile

  • Pai stai, mai draga, ca USRPLUSii astia sunt periculosi, vor „fara hotie”, „fara penali”, s.a., de ce sa fim corecti fata de ei, nu?

 4. PMP nu este primul partid politic din Romania care a are o reactie la scrisoarea respectiva.

  Alianta USR PLUS a avut o reactie publica saptamana trecuta.

  https://www.facebook.com/alianta2020usrplus/photos/1088603748247519

 5. Aşa cum tiranul este ascultat şi poate domina mulţimile, nu pentru că mulţimea ştie, ci tocmai pentru că e neştiutoare şi oarbă, tot astfel, retorul speră să convinga mulţimea de cele spuse, fără ca acestea să fie neapărat adevărate. Retorul nu face decât să rostească acele lucruri pe care mulţimea vrea să le audă pentru a se lăsa sedusă…mai aveți 18 zile.

 6. Sigur ca da.
  Cu EBA cap de lista la Constanta…

 7. partidul mincinosilor patologici

  dupa ce au votat cu psd cot la cot in functie de interese, dupa ce au incercat sa puna bete in roate USR+ pe oriunde se putea cu postari din cele mai mizerabile, acum se dau drept mironosite si mari moralisti

  rezultate 0, as vrea sa vad intr-o viitoare alianta cum ar pute ei condiitii sa intre la guvernare, pentru toate pretentiile astea.

  si USR+ a pus conditii si s-a ales de la PNL cu o mare m…
  Personal as prefera un USR+ cu 25% in opozitie decat sa mai faca concesiile care le-a facut PNL-ului.

  DAR PMP nu are interes sa reformeze vreo ceva, ei doar vor sa intre la guvernare, si mint cat se poate de mult. Caracterul lor adevarat l-am vazut si inainte de prezidentiale, si inainte de primarie, in frunte cu marele base, prin postarile lor pline de venin.

  „mari reformatori”

 8. PMP insusi este un impostor, pretinzandu-se crestin democrat, desi este un apendice al PSD. Despre ce impostura vorbeste dl Tomac, domnia-sa fiind un impostor, pentru ca PMP este partidul d-lui T Basascu?!

 9. Petrov , EBa si sluga lui Oprea , Diaconescu, elimnina impostura ! Tineti-va bine !

 10. G4, în ce dată a postat PMP ceea ce ați scris voi aici, că io n-am facebook și nu pot verifica dacă PMP minte că e primul?! Voi, G4, aveți Facebook?!
  Mulțumesc!

 11. Cind am vazut emblemele scrisorii deschise, marele (da’ marele) amator de eclere si filozoful pietrei seci si al banilor scosi din ea, am schimbat instant articolul.
  O intrebare mi-a ramas totusi: bate vintul prin buzunarele dumnealor sau au iesit de sub piatra cu ocazia campaniei electorale?

  • Joc de glezne ca să nu spună prostimea despre intelectualitate că nu se implică în societate, adică apă de ploaie.

 12. Tomac promite, ca NU costa, NU doare!
  PMP nu va ajunge niciodata partidul care sa ia astfel de Decizii!!!!!!!!
  Tomac de la PMPul care o are pe liste la Parlamentare pe analfabeta EBA…

 13. Prima frază rostită de Tomac este şi prima probă de impostură.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.