G4Media.ro

Prim ministrul britanic Boris Johnson văzut la o altă petrecere în timpul…

sursa foto: ITV News

Prim ministrul britanic Boris Johnson văzut la o altă petrecere în timpul carantinei Covid. El a fost deja amendat de poliție pentru o altă încălcare a regulilor de carantină

Imaginile publicate de ITV News îl arată pe prim-ministrul britanic Boris Johnson ridicând un pahar la o petrecere, la reședința sa de la 10, Downing Street, pe 13 noiembrie 2020, cu sticle de alcool și mâncare de petrecere pe masa din fața sa, relatează rfi.ro

În câteva dintre fotografii, Boris Johnson pare să țină un discurs și să toasteze, cu o jumătate de pahar de vin spumos în mână. Pe un scaun se află cutia sa roșie cu documente oficiale, iar pe masa de lângă el se află două sticle de șampanie, patru sticle de vin și o jumătate de sticlă de gin.

La acea vreme, petrecerile cu persoane din afara gospodăriei erau interzise. Cu opt zile mai devreme, în Anglia fusese din nou declarată carantina, din cauza creșterii cazurilor de Covid-19.

Această dezvăluire ridică noi întrebări cu privire la motivul pentru care Poliția Metropolitană a Londrei nu l-a amendat pe prim-ministru pentru participarea la această petrecere, în timp ce alte persoane prezente au primit o notificare de amendă fixă.

Imaginile ITV pun sub semnul întrebării și afirmațiile repetate ale lui Boris Johnson, făcute în Camera Comunelor și în alte ocazii publice, potrivit cărora toate regulile au fost respectate la numărul 10 și că nu a avut cunoștință de nicio petrecere care să încalce legea.

Anchetă parlamentară

Comisia pentru imunități a Parlamentului urmează să înceapă o anchetă pentru a stabili dacă premierul Johnson i-a indus în eroare cu bună știință pe parlamentari, negând că ar fi avut cunoștință de aceste petreceri. Făcând acest lucru, premierul Johnson ar încălca codul ministerial și, în mod normal, ar fi o chestiune de demisie, care i-a fost cerută deja nu doar de opoziție ci și de mai mulți parlamentari din Partidul Conservator al cărui lider este.

Fotografiile vin, de asemenea, în momentul în care înaltul funcționar public Sue Gray își finalizează raportul intern privind cultura petrecerilor în Numărul 10. Se bănuiește că ea ar putea publica, de asemenea, fotografii de la mai multe evenimente atunci când raportul va fi făcut public, în cursul acestei săptămâni.

Comportamentul premierului Johnson a produs indignare și în rândul opiniei publice, obligate să respecte restricțiile impuse de guvern, în timp ce șeful guvernului însuși le încălca.

Sursa foto:ITV News

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Egalitate și dreptate, dar nu pentru căței