G4Media.ro

Prim ministrul britanic Boris Johnson a dat de înțeles că majoritatea restricțiilor…

Prim ministrul britanic Boris Johnson a dat de înțeles că majoritatea restricțiilor anti-COVID vor fi ridicate în Anglia din 19 iulie

Majoritatea restricțiilor anti-COVID în Anglia (unde locuiește 85% din populația Regatului Unit) vor fi probabil ridicate începând cu 19 iulie, deși decizia finală va fi luată pe 12 iulie, a anunțat prim ministrul britanic Boris Johnson.

Acest lucru va însemna sfârșitul obligativității acoperirii feței în spații închise, cum ar fi magazinele și transportul în comun, precum și sfârșitul regulii de distanțare între persoane de cel puțin un metru.

Alte reguli care nu vor mai fi în vigoare includ limita de șase persoane pentru întâlniri în interior, serviciul obligatoriu numai la masă în restaurante și limita de spectatori la evenimente culturale și sportive.

Premierul Johnson nu a anunțat însă schimbări la restricțiile de călătorie în și din străinătate, precum regulile în vigoare în școli.

Scoția, Țara Galilor și Irlanda au propriile reguli anti-COVID și se pare că executivul scoțian unele măsuri de bază, cum ar fi acoperirea feței vor fi păstrate cel puțin în august.

Experții în sănătate publică au exprimat dubii cu privire la ridicarea obligativității purtării măștii în spații publice închise, dar premierul Johnson a spus că aceasta devine o chestiune de responsabilitate personală.

Începând cu luna iunie numărul de infectări cu virusul Sars-Cov-2, cu varianta Delta a crescut rapid, ajungând la circa 25.000 pe zi, dar numărul de spitalizări și decese de COVID-19 a crescut foarte puțin. La ora actuală în Regatul Unit au fost administrate 45 de milioane de prime doze de vaccin anti-COVID (la o populație de 67 de milioane) și 33 de milioane de doze secunde.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cu cateva zile inainte de 19 iulie va fi anuntata o noua prelungire a restrictiilor.
    Cunoastem placa, stim scenariul!