G4Media.ro

PressHub: În Slatina încă se mai face bişniţă cu valută ca în…

sursa foto: PressHub

PressHub: În Slatina încă se mai face bişniţă cu valută ca în anii ’90

În plină epocă a digitalizării, cu o abundenţă de aplicaţii de banking, transfer fonduri sau schimb valutar, în municipiul Slatina încă se mai practică schimbul valutar la „bişniţarii” care îşi fac veacul în centrul oraşului, notează PressHub.

Deşi este ilegal, poliţiştii nu pot interveni din cauza lipsei legislaţiei, dar spun că organizează acțiuni aproape lunar pentru prevenirea şi descurajarea fenomenului.

Ridicaţi în anii trecuţi în mai multe rânduri de poliţie, valutiştii revin de fiecare dată, în locul cunoscut de slătineni, încă din anii ’90. Şi nu duc lipsă de clienţi. Oamenii vin chiar cu autoturismul şi, ca la un „drive-in”, schimbă valută prin geamul maşinii.

Valutiştii sunt foarte populari printre cei care vor să schimbe euro, dolari sau altă valută, iar oamenii sunt obişnuiţi să apeleze la serviciile lor, deoarece practică un curs sub casele valutare sau bănci.

Articolul complet pe PressHub

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Am vazut in multe locuri din tara, ba chiar si-n spate la Obor si la Big Berceni. Mare branza. Oamenii au incredere in aia, sunt acolo din anii 90 si nu au nici un chef sa mearga la casa de schimb, sa-si dea buletinu’ etc. Schimbatorii care au ramas nu sunt tepari, pur si simplu nu vor sa plateasca impozit la stat si chiria unei cladiri :)))! Si ce vorbim aici de ”carduri, aplicatii, etc”?? Schimbi bani ca sa-i ai fizic, sa i ai cash, cand pleci pe undeva, nu de altceva. In peste jumatate din Grecia, de ex, se uita la tine de parca ai omorat pe cineva cand scoti card/telefon. De fapt, de ce sa scoti, cand ei iti aduc ” nota de plata” scrisa cu pixul, o foaie cu produsele si un total!

  2. Asa este. Toti cei din Slatina se duc in Grecia in zone retrase unde nu exista semnal si au nevoie de cash…

    • Si in Targu Mures am vazut acum vreo cateva luni, voi unde mergeti, ardelenii/ungurii? Nu m-am referit la semnal, m-am referit ca grecul nu vrea sa plateasca impozit, hai ca e usor!

  3. greece is a free country !
    Ελευθερία ή θάνατος !