G4Media.ro

Președintele Zelenski exclude orice negocieri dacă Rusia va organiza referendumuri în zonele…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Președintele Zelenski exclude orice negocieri dacă Rusia va organiza referendumuri în zonele cucerite

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat duminică că nu vor putea exista negocieri cu Ucraina sau cu aliaţii săi internaţionali dacă Moscova va proceda la organizarea de referendumuri privind aderarea la Rusia în zonele ocupate, informează Reuters, citată de News.ro.

Forţele ruse şi aliaţii lor separatişti deţin acum zone mari de teritoriu în regiunea Donbas din estul Ucrainei şi în zonele de sud. Oficiali din ambele zone au ridicat posibilitatea de a organiza referendumuri.

În discursul său video de duminică noapte, preşedintele Zelenski a spus că Ucraina îşi susţine cu fermitate poziţia de a nu ceda niciun teritoriu Rusiei. „Poziţia ţării noastre rămâne aceea dintotdeauna. Nu vom renunţa la nimic din ceea ce este al nostru”, a spus el.

„Dacă ocupanţii merg pe calea pseudo-referendumurilor, îşi vor închide orice şansă de discuţii cu Ucraina şi cu lumea liberă, de care partea rusă va avea în mod clar nevoie la un moment dat”.

Oficialii ruşi şi ucraineni au avut mai multe sesiuni de discuţii la scurt timp după ce forţele ruse au lansat invazia în februarie. S-au făcut însă puţine progrese şi nu au mai avut loc întâlniri de la sfârşitul lunii martie, fiecare parte dând vina pe cealaltă pentru încetarea contactelor.

Forţele ruse deţin cea mai mare parte a regiunii Herson din sudul Ucrainei, iar oficiali au sugerat că un referendum pentru aderarea Rusiei ar putea avea loc în următoarele săptămâni sau luni.

În Donbas, separatiştii ruşi au confiscat bucăţi de teritoriu în 2014, au organizat referendumuri pentru independenţă şi au proclamat republici populare în regiunile Lugansk şi Doneţk. Kremlinul a recunoscut republicile în ajunul invaziei din februarie.

Guvernatorul regiunii Lugansk, aflată aproape în întregime sub controlul Rusiei timp de câteva săptămâni, a sugerat în weekend că Rusia se pregăteşte pentru referendum în zonele nou cucerite şi oferă locuitorilor beneficii pentru a participa.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Sau cam saturat de erou ukrainenii sau ruși ce o fi ei

  • Cred ce vad ….cred ca nu prea ai dat pe la scoala „tu,nu stie sa vorbeste”. I-ti pot recomanda un profesor de limba romana…

 2. @pacalici Wannabe,10 kopeici pe postare…i-ti mai trebuiesc multe pana sa poti cumpara o cafea. Din parte a mea ,ai o mare MWE,sper sa-ti raspunda cat mai multi…tot cu mu13

 3. Comediant. Doar că biletul de intrare la piesa in care joaca rolul de președinte erou costa enorm toate popoarele inclusiv al lui. Deznodamintul e tragic, pling multi. Ar fi cazul să-și strângă catrafusele sa plece la regizorul său bideu

 4. Negocieri cu putin nu vor exista , tembelul ăsta războinic nu apucă acea zi.

 5. Cine îl mai baga in seama pe pacaliciul asta, mai bine merge și mai face o sesiune foto.

 6. 3D… tipul de bugetar special fara frica de putin sau Dumnezeu, doar cu frica pentru scaunel

 7. Iată democratul, refuzând un referendum.

 8. @Gicu bugetar wannabe,
  Ai repetate.
  Dar sunt mulți postați sataniști care te contrazic și când ai clar dreptate.

 9. Rușii nu vor organiza referendumuri în zonele ocupate. Vor organiza un singur referendum la nivelul întregii Ucraine. Probabil după ce Zelenski va fi înlăturat de susținătorii lui interni la ”sugestia” celor externi.