G4Media.ro

Președintele PMP, Eugen Tomac: Facem un apel la Opoziţie pentru adoptarea proiectului…

Președintele PMP, Eugen Tomac: Facem un apel la Opoziţie pentru adoptarea proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi

Partidul Mişcarea Populară (PMP) face un apel către parlamentarii Opoziţiei să susţină rediscutarea şi adoptarea în Parlament a proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, a declarat, miercuri, preşedintele formaţiunii, Eugen Tomac, transmite Agerpres.

„Fac un apel către Partidul Naţional Liberal, către Uniunea Salvaţi România, către ALDE, Pro România şi UDMR să susţină demersul nostru prin care cerem ca în Parlament să se dezbată proiectele de lege cu privire la revenirea alegerii primarului în două tururi. Avem un proiect de lege adoptat de Senat – o iniţiativă a PMP -, dar în Parlament mai există patru iniţiative care vizează acest obiectiv: o iniţiativă a PNL, una a USR, alta a ALDE. În prezent, toate aceste legi sunt la Comisia specială pentru legile electorale. Am cerut în Biroul permanent ca acest subiect să fie readus în actualitate în Parlament şi regretăm că preşedintele de şedinţă nu a dat curs acestei solicitări şi nu a supus-o la vot. Din nou, vom cere astăzi ca în regim de urgenţă această lege să fie rediscutată în comisie, readusă în plen şi votată”, a afirmat Tomac la Parlament.

Potrivit acestuia, adoptarea legii ar reprezenta ‘un semnal pe care românii îl aşteaptă’.

„Şi, pentru că există premisa ca în plenul Camerei Deputaţilor să putem adopta această lege, cred că este primul semnal pe care îl putem da ca Opoziţie unită în jurul unor valori”, a adăugat liderul PMP, care consideră că o astfel de lege ‘ar deschide un drum spre o reformă reală’ a clasei politice.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Foarte bine, sa fie in doua tururi, nu cum vrea PSD-ul.

  • Legea a fost votată de pdl, udmr, unpr și minorități in 2011. Psd și pnl au votat contra!!!

  • Românii sunt pricepuţi în a pierde din vedere esenţialul. Anume că alegerile într-un singur tur favorizează disproporţionat PSD-ul.

   Dacă nu cade PSD-ul peste tot la alegeri, România moare.

  • Asta cred că se întreabă multă lume…
   @gogu cel prost, Legea 115 e din 2015, deci cine a dat-o ????
   Uite așa se bagă câte un fake info/news…

 2. nu inteleg cum e pusa problema. e cineva din opozitie care nu vrea alegerile in doua tururi ?