G4Media.ro

Președintele Parlamentului Ungariei: Asigurarea dreptului la identitate națională este vitală pentru orice…

Sursa foto: Pexels

Președintele Parlamentului Ungariei: Asigurarea dreptului la identitate națională este vitală pentru orice popor și stat european

Asigurarea dreptului la identitate naţională este vitală pentru orice popor şi stat european, a declarat vineri preşedintele parlamentului ungar, Laszlo Kover, în deschiderea sesiunii plenare a Forumului reprezentanţilor maghiari din Bazinul carpatic (KMKF) care are loc la Budapesta, transmite MTI, citată de Agerpres.

Potrivit acestuia, forţe private cum sunt companiile multinaţionale reprezintă o nouă provocare pentru statele-naţiune, iar miza luptei dintre state şi multinaţionale o reprezintă controlul asupra resurselor financiare, economice, naturale şi umane ale ţărilor.

Puterile private încearcă să slăbească şi chiar să elimine identitatea naţională pentru a stabili o nouă ordine mondială globală, a susţinut acesta, adăugând că înscrierea în lege a dreptului la identitate naţională poate fi „o armă eficientă de autoapărare” a statelor naţiune împotriva puterilor private.

Ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, a subliniat în cadrul sesiunii că Ungaria consideră minorităţile sale naţionale drept o valoare, iar pe vecinii săi drept parteneri.

„Aceste două principii de bază ilustrează felul în care vede Ungaria viitorul Europei”, a spus ea.

Pentru Ungaria sunt foarte importante relaţiile bune cu vecinii şi acest aspect este determinat de situaţia comunităţilor etnicilor maghiari din ţările învecinate, a notat ministrul ungar, potrivit căruia guvernul ungar consideră de asemenea importantă susţinerea organizaţiilor care reprezintă interesele maghiare.

„Nu facem toate acestea cu intenţii ostile, ci cu respectarea cu consecvenţă a principiilor europene”, a asigurat ministrul ungar al justiţiei.

Sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Am marit numarul de vize pentru extracomunitari de la 25 la 50 de mii. #partidNATIONAL #valoriEUROPENE

  2. Fiul meu Dragnea i-a pus pe direcție și pe ăștia!

    Serios vorbind: conservatorism egal budă în fundul curții! Fără multinaționale și fără ajutor occidental, Ungaria ar fi fost un fel de Belarus!

  3. satana ai mare dreptate ! excesul de identitate duce la nationalism paranoic iar ungurii sint recunoscuti pentru asa ceva Dar nici noi nu sintem departe

    • Ma dar prosti mai sunteți, sau mai bine zis trădători de țară și națiune daca nu sunteți de acord cu asta, mi-e scârbă de atâta prost gust.