G4Media.ro

Preşedintele kosovar, Hashim Thaci, anunţă că demisionează după ce a fost inculpat…

Preşedintele kosovar, Hashim Thaci, anunţă că demisionează după ce a fost inculpat oficial pentru crime de război

Preşedintele Kosovo, Hashim Thaci, a declarat că demisionează cu efect imediat după ce a fost inculpat oficial de comiterea de crime de război, transmite joi DPA, preluată de Agerpres.

Într-o conferinţă de presă convocată la scurt timp după ce aliatul său cel mai apropiat şi şef al Partidului Democrat din Kosovo (PDK), Kadri Veseli, a afirmat că, la rândul său, a fost inculpat şi va merge la Haga pentru proces, Thaci a spus că demisionează ‘acum’.

În vârsta de 52 de ani, preşedintele kosovar a fost pus sub acuzare în iunie pentru crime de război în timpul conflictului cu Serbia (1998-1999) de către procurorii tribunalului special de la Haga.

Alături de Thaci, au mai fost puşi sub acuzare şi alţi oficiali, printre care şi Veseli.

Conform actului de inculpare, ‘Thaci, Veseli şi ceilalţi suspecţi puşi sub acuzare sunt responsabili penal pentru aproape 100 de crime, implicând sute de victime identificate de etnie kosovară, albaneză, sârbă, romă şi altele, inclusiv oponenţi politici’.

Hashim Thaci a fost în timpul conflictului unul dintre liderii gherilei separatiste Armata de Eliberare a Kosovo (UCK), care a luptat cu forţele sârbe.

Thaci a declarat la sfârşitul lunii iunie că va demisiona imediat dacă acuzaţiile de crime de război împotriva sa vor fi confirmate printr-o inculpare oficială.

Foto: Președintele Kosovo, Hashim Thaci / Sursa: Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. In mod normal trebuie si executat. A distrus ONU farmecul a mii de ani … Lumea nu mai stie de frica ! Toate serviciile secrete imi dau dreptate ! (Gandire de dreapta din partea unui anarhist. :D)

  2. Mars la cotet , animalule !

  3. Probabil a fost in legitima aparare dupa ce Milosevici a declansat operatiunea de epurare etnica.

    • Curat legitima aparare: trafic de organe, uciderea civililor nevinovati, trafic de droguri, asociatii mafiote in toata Europa… Fostul procuror DePonte din Elvetia, care a investigat crimele sarbilor in Kosovo si a fost un dusman declarat al lui Milosevici nu a putut trece peste crimele UCK condus de Thaci – informator al serviciilor Sarbe – si a scos la iveala faptele acestuia. Unul din cele mai sinistre personaje ale razboaielor din Balcani care numai de indivizi criminali nu au dus lipsa.

  4. Korsovo „Leganul Ortodosiei Serbiei ” a fost conceput de Germania , ca pedeapsa pentru al Doilea Razboi Mondial .O „costructie ” germana impotriva tuturor legilor internatione ,iar presa internationala a sezizat ca UCK o banda de teroristi ,traficanti de droguri si de organe ,primii beneviciari au fost vestici .Noroc cu Elvetia si DePonte.