G4Media.ro

Fox News: Președintele Joe Biden ar fi primit mită de 5 milioane…

Sursa foto: Nicholas Kamm / AFP

Fox News: Președintele Joe Biden ar fi primit mită de 5 milioane de dolari de la un director al firmei ucrainene de gaze naturale Burisma Holdings, unde fiul său Hunter Biden făcea parte din consiliul de administrație

Fox News prezintă vineri  în exclusivitate informații privind acuzații de mită care-l vizează pe președintele SUA, Joe Biden. Acesta ar fi primit o mită de 5 milioane de dolari de la un director al firmei ucrainene de gaze naturale Burisma Holdings, unde fiul său, Hunter Biden, era membru în consiliul de administrație.

O sursă Fox News a dezvăluit conținutul unui formular FD-1023 generat de FBI, în care se pretinde că între vicepreședintele de atunci Joe Biden și un cetățean străin a existat o schemă de mită care a implicat influențarea deciziilor politice din SUA. Persoana care dezvăluie schema de mită este un informator FBI, sursă „foarte credibilă” folosită încă din timpul administrației Obama.

Formularul FD-1023, datat în 30 iunie 2020, reprezintă interviul FBI cu un informator credibil care a detaliat despre mai multe întâlniri și conversații avute cu un director de top din compania ucraineană Burisma, pe parcursul mai multor ani, începând cu 2015.

Trebuie menționat că formularul FD-1023 este folosit de agenții FBI pentru a înregistra informații neverificate de la informatori secreți. Formularul este folosit pentru a documenta informațiile așa cum au fost expuse unui agent FBI, dar înregistrarea acestor informații nu sunt validate sau puse în balanță cu alte informații cunoscute de FBI.

Directorul companiei Burisma ar fi cerut sfatul acestui informator FBI (un profesionist în afaceri), în scopul obținerii unor drepturi petroliere în SUA și pentru a se asocia cu o companie petrolieră americană, relatează Fox News. Directorul companiei Burisma se consulta cu informatorul FBI pentru „a obține sfaturi cu privire la cea mai bună modalitate de a merge mai departe” în 2015 și 2016.

Potrivit formularului FD-1023, informatorul FBI a declarat că reprezentantul companiei ucrainene a fost chestionat despre rolul lui Hunter în consiliul de administrație. Concret, informatorul a întrebat de ce avea nevoie conducerea Burisma de sfatul său pentru a dobândi acces la petrolul american dacă îl avea pe Hunter Biden în Consiliu. Reprezentantul Burisma a răspuns referindu-se la Hunter Biden ca fiind „prost”.

Reprezentantul companiei ucrainene i-a mai explicat informatorului FBI că Burisma trebuia să-l „plătească pe Biden” deoarece procurorul ucrainean Viktor Shokin investiga Burisma și a explicat cât de dificil ar fi fost să intre pe piața americană în mijlocul acestei investigații.

Informatorul FBI a detaliat mai departe această conversație, sugerându-i reprezentantului Burisma să „le plătească celor doi Biden câte 50.000 de dolari fiecare”, la care reprezentantul companiei ucrainene ar fi răspuns că „nu este vorba de 50.000 de dolari”, ci de „5 milioane de dolari”.

„5 milioane de dolari pentru un Biden, 5 milioane de dolari pentru celălalt Biden”, i-ar fi spus reprezentantul Burisma informatorului FBI.

Potrivit documentului FD-1023, plățile de 5 milioane de dolari par să facă referire la un fel de „retainer” pe care Burisma intenționa să îl plătească familiei Biden pentru a se ocupa de o serie de probleme, inclusiv de investigația condusă de procurorul ucrainean Viktor Shokin. O altă sursă s-a referit la acest aranjament ca la o schemă „pay-to-play”. 

Surse familiare au declarat pentru Fox News că informatorul FBI crede că plata de 5 milioane de dolari către Joe Biden și plata de 5 milioane de dolari către Hunter Biden a avut loc, pe baza conversațiilor sale cu directorul Burisma. 

Informatorul a declarat că executivul Burisma i-ar fi comunicat că i-a plătit pe Biden „prin atât de multe conturi bancare diferite” încât anchetatorii nu vor putea „desluși acest lucru timp de cel puțin 10 ani”, relatează Fox News.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Circula o mema pe Twitter: ”Unul spune ca ploua, celalalt spune ca nu ploua: datoria ta de jurnalist este sa deschizi geamul, sa scoti capul afara si sa vezi daca ploua sau nu – NU sa ne relatezi ce au spus amandoi, facand pe echidistantul”. Valabil si pt articolul asta!

  2. Fox News… Arunca cu ce mizerii au mai găsit prin fundul curții, in ziua in care Trump a devenit primul președinte din istorie urmarit penal la nivel federal… Mai penibil de atât puteți fi?

  3. FOX News??? Really? Ce urmează ?

  4. si daca e adevarat ce urmeaza?…