G4Media.ro

Preşedintele Joe Biden a promulgat legea care vizează combaterea schimbărilor climatice şi…

Twitter / POTUS

Preşedintele Joe Biden a promulgat legea care vizează combaterea schimbărilor climatice şi a costurilor cu asistenţa medicală, un proiect de 700 de miliarde de dolari

Preşedintele SUA, Joe Biden, a semnat un proiect de lege de 700 de miliarde de dolari care vizează combaterea schimbărilor climatice şi a costurilor cu asistenţa medicală, crescând în acelaşi timp impozitele, în special pentru cei bogaţi, transmite BBC, citată de News.ro.

Legea include măsuri pentru a respecta promisiunile Congresului de zeci de ani de a reduce preţul medicamentelor eliberate pe bază de reţetă. Versiunea finală are un domeniu de aplicare mai modest decât pachetul de 3,5 miliarde de dolari prevăzut iniţial de democraţi.

Un element emblematic al agendei lui Biden, proiectul de lege ar putea oferi un impuls înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului. Alegătorii care vor vota în noiembrie vor decide dacă democraţii lui Biden vor păstra controlul Congresului pentru încă doi ani.

Preşedintele a salutat proiectul de lege în momentul în care l-a semnat marţi ca fiind „ultima piesă” a agendei sale interne.

Pachetul investeşte 375 de miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice – cea mai importantă investiţie federală din istorie în această problemă.

O analiză realizată de oamenii de ştiinţă de la Climate Action Tracker afirmă că legea va reduce încălzirea globală viitoare „nu foarte mult, dar nici nesemnificativ”.

Potrivit unei analize realizate de Rhodium Group, o firmă de consultanţă, se estimează că va reduce emisiile din SUA cu până la 44% până în 2030, în comparaţie cu traiectoria actuală a SUA, care ar reduce emisiile cu până la 35%.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Sa vina odata Trump prietenul lui Putin inapoi sa fie pace si prosperitate in Romania ca pe vremea epocii de aur bolsevice

  2. Vai dar ce glezne butucănoase și pline de j3g mai aveți buey fetelor! Ia luați-vă o cameră la hotel! :)))))

  3. Las că și tu i-o susții pe la spate zevzecului de vt! :)))))

  4. În „țară“? Buey moldovene din Tecuci te crezi american? :)))))

  5. Ce-i buey mugetare ți s-a sculat nivelul politic? :)))))