G4Media.ro

Președintele Italiei anunță că va sprijini Moldova pentru a garanta aderarea acesteia…

Foto: Parlamentul European

Președintele Italiei anunță că va sprijini Moldova pentru a garanta aderarea acesteia la UE

Italia va susține Moldova pentru a garanta aderarea acesteia la UE, a declarat marți la Chișinău președintele Italiei, Sergio Mattarella, în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său moldovean, Maia Sandu, transmite INFOTAG, potrivit Rador Radio România. „Poziția Italiei este absolut clară – sprijin deplin pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Și suntem foarte mulțumiți de decizia de a organiza prima conferință interguvernamentală (care va avea loc la 25 iunie – „I.”)… Moldova face parte, din punct de vedere istoric, din familia europeană, din casa comună europeană. Italia va fi alături de Republica Moldova în acest proces (de integrare europeană) pentru a garanta aderarea acesteia la UE. Politica de extindere este o necesitate istorică, un proiect ambițios care trebuie implementat, ajutând țările să atingă standardele comunitare”, a declarat Mattarella.

Mattarella a spus că UE ar trebui să se miște și să ia decizii mai repede.

„Problemele apar, sunt rezolvate și înlocuite de altele. Și fiecare dintre ele necesită soluții imediate. Dacă UE nu acționează rapid, problemele vor fi rezolvate în baza soluțiilor propuse de alți actori politici (țări)”, a spus el.

Mattarella a spus că țările UE trebuie să dezvolte o poziție comună în politica externă și de securitate.

„Suntem optimiști în ceea ce privește procesul de aderare a Republicii Moldova la UE, dar rămânem vigilenți cu privire la situația de securitate cauzată de războiul pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei. Astăzi, Ucraina își apără nu doar propria țară, ci și Moldova și întreaga Europă. Italia a fost și rămâne de partea Ucrainei, căreia îi suntem recunoscători. A fi de partea Ucrainei înseamnă și a fi de partea Moldovei – rezistența ucraineană asigură pacea și securitatea în țara noastră”, a declarat Maia Sandu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează