G4Media.ro

Președintele Iranului critică acordul Israelului cu Emiratele Arabe: „O mare greșeală!”

Președintele Iranului critică acordul Israelului cu Emiratele Arabe: „O mare greșeală!”

Dacă liderii din lumea arabă s-au declarat satisfăcuți de acordul semnat, joi, între Israel și Emiratele Arabe Unite, nu același sentiment îl nutrește președintele Iranului, Hassan Rouhani. Acest a declarat sâmbătăt că Emiratele Arabe au făcut o „mare greşeală” semnând acestă înțelegere.

Rouhani a avertizat ca statul din Golf nu trebuie să permită Israelului să aibă un „punct de sprijin în regiune”, relatează Reuters.

Reamitim că acest acord s-a semnat sub egida SUA, iar conform înțelegerii, Israelul s-a angajat să-și suspende demersurile privind anexarea unor zone din Cisiordania.

Și președintele SUA, Donald Trump, și-a manifestat încrederea că semnarea acrodului de pace „e un moment istoric”, având rolul de a contribui la restabilirea relaţiilor diplomatice dintre Israel și lumea arabă.

Acordul cu titlul „Abraham Accords” a fost parafat joi, telefonic, între Donald Trump, premierul israelian Benjamin Netanyahu şi şeicul Mohammed Bin Zayed.

Delegaţii din Israel şi Emiratele Arabe Unite se vor întâlni săptămânile următoare pentru a semna acorduri bilaterale cu privire la investiţii, turism, zboruri directe, securitate, telecomunicaţii şi alte chestiuni, relatează news.ro.

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Daca siiti nu vor intelege ca nici sunitii nu-i mai suporta…e grav!Cat timp Ayatolahul Ali Khamenei va ramane in functie Garzile revolutionare vor continua sa terorizeze populatia, iar organizatiile teroriste sa fie sponsorizate…

  2. Ar fi fost culmea sa-l aplaude. Ce mare stire!

  3. Se putea ca Iranul sa aprobe, cumva, demersul Emiratelor?
    Iranul incearca de zeci de ani sa castige statutul de unic decident in lumea araba si, pe de alta parte, fiind dusmanul de moarte al SUA, tot ce are legatura cu Washingtonul, trebuie blamat.
    Daca pasul Emiratelor va fi urmat insa si de alte state arabe, pe langa cele care au deja relatii diplomatice cu Israelul, Iranul va ramane singur si va trebui sa se reorienteze…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.