G4Media.ro

Președintele Iohannis l-a înlocuit pe unul dintre cei trei adjuncți ai șefului…

Președintele Iohannis l-a înlocuit pe unul dintre cei trei adjuncți ai șefului Serviciului Român de Informații / Acesta fusese numit în funcție în 2005 de Traian Băsescu

Președintele Klaus Iohannis l-a eliberat din funcție pe generalul George-Viorel Voinescu (57 de ani), unul adjunctul șefului SRI, înlocuindu-l cu generalul Gheorghe-Stancu Răducu, potrivit unui anunț transmis vineri de Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, șeful statului a semnat:

 • Decret privind eliberarea din funcția de adjunct al directorului Serviciului Român de Informații a domnului domnul general-locotenent – cu trei stele Voinescu George-Viorel – la data de 1 august 2020;
 • Decret privind numirea în funcția de adjunct al directorului Serviciului Român de Informații a domnului general de brigadă – cu o stea Răducu Gheorghe-Stancu – la data de 1 august 2020.

Voinescu fusese numit în funcția de adjunct al șefului SRI la data de 1 august 2005, de către președintele de la acea vreme, Traian Băsescu, iar în august 2007 a fost înaintat la gradul de general.

În ceea ce-l privește pe Stancu, acestuia  i-a fost acordat gradul de general de brigadă – cu o stea pe 1 decembrie 2017 de către președintele Iohannis.

Potrivit legii, Serviciul Român de Informaţii este condus de un director cu rang de ministru, numit de Parlament la propunerea Preşedintelui României.

Directorul este secondat de un prim-adjunct – pentru zona de informaţii-operaţiuni şi de trei adjuncţi. Prim-adjunctul şi adjuncţii directorului au rang de secretar de stat şi sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea directorului Serviciului Român de Informaţii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Tot pe criterii politice se vor face numirile indiferent de culoare politică

 2. Diabolicul Petrov si-a inscaunat retea ”acoperita” in toate institutiile Romaniei; parchete, instante, CCR, servicii, MAI si partide politice.

  • @Emil:
   Exagerezi, dar oricum, in procesul de redefinire a Romaniei ca Republica cvasi-parlamentara e foarte posibil ca incet-incet lui Iohannis sa i se subtilizeze si aceasta prerogativa de putere !

  • Petrov inca este subestimat.

 3. Da’ tandemul Hosu-Scutea pe când îl înlocuiți.
  Pardon, la justiție faceți numai numiri.
  Mizerabile numiri.
  Cineva tot trebuie să cloceasca un blestem și pentru Holera Galbenă. Că de Ciuma Roșie s-a ales praful. Ptiu drace!

  • Inca nu s-a ales praful de cea rosie. Dupa ce se alege trebuie lucrat si la aia galbena.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.