G4Media.ro

Președintele Iohannis își trimite consilierul pentru politică externă la Chișinău pe fondul…

Președintele Iohannis își trimite consilierul pentru politică externă la Chișinău pe fondul crizei politice de peste Prut

Consilierul Prezidențial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, va efectua vineri o vizită de lucru la Chișinău, în contextul crizei politice din Republica Moldova, se arată într-un comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Din delegație vor mai face parte Dan Neculăescu, secretar de stat pentru relații cu vecinătatea estică și relații multilaterale la nivel global în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, și Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova.

Cei trei oficiali vor avea întâlniri ”cu forțele parlamentare și politice implicate în criza în curs din Republica Moldova, cu care va fi discutat contextul politic al crizei”.

”În conformitate cu Poziția României privind situația politică din Republica Moldova, exprimată la data de 11 iunie a.c., va fi reiterat apelul țării noastre la calm, reținere și dialog, necesare stabilității Republicii Moldova, și la continuarea parcursului său european. România, ca partener strategic al Republicii Moldova, consideră necesară o soluționare cât mai rapidă a crizei pe cale pașnică, în conformitate cu valorile și principiile Uniunii Europene, inclusiv ale statului de drept, precum și cu opțiunile exprimate prin vot de cetățeni la alegerile parlamentare din februarie 2019”, se mai arată în comunicat.

Foto: Consilierul Prezidențial pentru politică externă, Bogdan Aurescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Pentru stabilitatea politica si sociala din Romania si Moldova trebuie infiintate parchete DNA puternice unde procurorii sa nu mai fie comandati si destituiti de politicienii corupti. Altfel, in continuare ne vom talharii si ucide unii pe altii cu o cruzime de nedescris.

  2. Foarte buna actiune, d-le presedinte Iohannis! Faceti pasi mici dar siguri, cooptati cat mai multi sustinatori din UE pentru cauza romanilor din Moldova, acolo e o bucata de Romanie, cea mai necajita si mai abandonata pana acum! Poate in toamna veti fi presedinte si pentru ei!

  3. Sa nu uite trimisii ca RM este un stat devastat de o Ologofrenie abominabila, mai exac t de o gangrena numita pd. Cam era Hoarda Tatara. Sa nu uite ca RM este un stat cobai eminamente militienesc, acaparat totalmente de Mafia alfamafiotului Plahotniuk. E de la sine de inteles. Acordul de asociere, europenizarea, modernizarea etc. – dupa reguli civilizate – nu-i convin belzebutului Plahotniuk. Dezastrul a atins perfectiunea! RM e la o mare cumpana. Tara are nevoie de un cap luminat. Maia Sandu s.a.! Astazi, cand doua forte total diferite, s-au unit impotriva dictatorului, Romania ar trebui sa-si manifeste transant sustinerea fata de Guvernul condus de superba dna Maia Sandu. Atentie mare la vraja voluptatii! Dlor trimisi, proxenetul Plahotniuk nu a renuntat la metodele sale. Cadane, Inregistrari, filmari pornache. Sursa de santaj! „Amfitrionul” va va pune la dispozitie un astfel de meniu carnal. Ca sa va aiba insemnati la „catastif”! Ca multi altii din Tara-muma. Politicieni, afacristi, jurnalisti, artisti…

  4. Coincidenta sau nu? Tot astazi, banda pd se aduna…Cardinalul Plahotniuk-balamuc convoaca ad-hotz sedinta Consiliului National Politic. De ce ne-am mira? RM este ulcerata de bezmeticia unui criminal, iar trimisii Romaniei, probabil, vin sa-l mangaie, sa-l deplanga si sa-l sustina. Pe alfaMafiot, tartorul Plahotniuk. Vom trai si vom vedea. Sunt sau nu sunt de partea dnei Maia Sandu? Sunt sau nu sunt perfizi?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.