G4Media.ro

Preşedintele Indoneziei începe o „misiune de pace” în Ucraina şi Rusia

Sursa foto: Twitter / Joko Widodo

Preşedintele Indoneziei începe o „misiune de pace” în Ucraina şi Rusia

Preşedintele indonezian Joko Widodo, care prezidează grupul G20, a început o călătorie care îl va purta la Kiev şi Moscova, într-un rol în mare parte auto-asumat de negociator de pace între cele două state, transmite miercuri dpa, citată de Agerpres.

Widodo a pornit în această călătorie după ce a fost prezent la summitul G7 din Bavaria în calitate de invitat. El a zburat cu avionul în Polonia, de unde marţi seară a continuat drumul spre Kiev cu trenul.

‘De pe peronul 4 al gării Przemysl Glowny din oraşul Przemysl, Polonia, la ora 9 seara, eu şi un anturaj restrâns am luat un tren spre Kiev, Ucraina. Am început această misiune de pace cu bune intenţii. Să sperăm că lucrurile vor merge mai uşor’, a scris el pe Twitter.

Widodo, care va fi gazda summitului G20 programat în Bali în noiembrie, a spus în această săptămână că îl va îndemna pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să fie de acord cu negocieri de pace şi a făcut apel la preşedintele rus Vladimir Putin să pună capăt războiului, într-o tentativă de a evita o criză alimentară mondială.

‘Misiunea mea este să-i adresez un apel preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să deschidă spaţiu pentru dialog în contextul păcii, pentru a construi pacea, pentru că războiul trebuie să înceteze şi lanţul de aprovizionare alimentar trebuie să fie reactivat’, a explicat preşedintele indonezian.

Widodo, care urmează să ajungă joi în Rusia, a mai spus că îl va îndemna pe Putin ‘să deschidă spaţiul pentru dialog şi, cât mai curând posibil, să pronunţe o încetare a focului şi să oprească războiul’.

În aprilie, Widodo a anunţat că i-a invitat atât pe Zelenski, cât şi pe Putin să participe la summitul din Bali.

Sursa foto: Twitter / Joko Widodo

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. greu de crezut ca va face ceva

    pacea poate fi obtinuta doar daca China ii va zice lui Putin sa se opreasca

    binenteles nu e nevoie sa o zica pe fata, poate sa fie si intre 4 ochi

  2. atunci pacea e instaurata garant