G4Media.ro

Președintele Finlandei: Acordurile de la Minsk ar trebui revizuite pentru a găsi…

Sursa foto: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia (Flickr - TPKanslia/ Office of the President of the Republic of Finland)

Președintele Finlandei: Acordurile de la Minsk ar trebui revizuite pentru a găsi o soluţie la criza dintre Ucraina şi Rusia

Acordurile de la Minsk ar trebui revizuite pentru a găsi o soluţie la criza dintre Ucraina şi Rusia, a afirmat vineri preşedintele finlandez Sauli Niinisto, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit şefului de stat finlandez, omologul său rus Vladimir Putin a adus în discuţie aceste acorduri într-o recentă convorbire bilaterală.

Acordurile de la Minsk au fost semnate în 2014 şi 2015 de liderii din Ucraina, Rusia, Franţa şi Germania, ca răspuns la anexarea Crimeii de către Rusia.

Şi secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksi Danilov, a avertizat Occidentul într-un interviu acordat luni Associated Press împotriva obligării Kievului de a pune în practică Acordurile de la Minsk în varianta lor actuală, afirmând că aceasta ar putea duce la declanşarea de revolte în ţară, ceea ce va fi în beneficiul Rusiei.

Rusia, care a anexat în 2014 de la Ucraina peninsula Crimeea şi îi susţine pe separatiştii din estul acestei ţări, a mobilizat circa 100.000 de trupe în apropiere de graniţa ucraineană, solicitând Occidentului garanţii de securitate, inclusiv angajamentul că Ucraina nu va adera la NATO. Joi, Kremlinul a acuzat Washingtonul că ignoră apelurile sale la detensionare.

Reglementarea politică a conflictului din estul Ucrainei, prevăzută prin acordurile de la Minsk din 2015 şi care s-a soldat până acum cu peste 13.000 de morţi, se află într-un punct mort.

Sursa foto: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia (Flickr – TPKanslia/ Office of the President of the Republic of Finland)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...