G4Media.ro

Președintele Curții Constituționale din Republica Moldova a demisionat

Președintele Curții Constituționale din Republica Moldova a demisionat

Președintele Curții Constituționale a R. Moldova, Mihai Poalelungi și-a dat demisia. „Astăzi, 20 iunie 2019, dl Mihai Poalelungi și-a dat demisia din funcția de judecător și de Președinte al Curții Constituționale”, se arată într-un anunț publicat pe pagina oficială a Curții Constituționale, transmite radiochișinău.ro

Pe data de 15 iunie, președintele Curții Constituționale, Mihai Poapelungi, a declarat că CC își revizuiește și anulează hotărârile adoptate în perioada 7-9 iunie, prin care au fost anulate deciziile luate anterior cu privire la dizolvarea Parlamentului și declararea neconstituțională a Guvernului condus de Maia Sandu.

Decizia Curții Constituționale a venit la scurt timp după ce PDM a declarat că se retrage în opoziție, iar Igor Dodon a făcut un apel către judecătorii constituțională să își revizuiască hotărârile, or în caz contrar va cere Parlamentului și Guvernului numirea unor judecători noi.

Deciziile respective au trezit mai multe critici, iar la solicitarea secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, Comisia de la Veneția urma să se exprime săptămâna viitoare asupra hotărârilor luate de Curte.

Prin anularea actelor Curții din perioada 7-9 iunie, Parlamentul condus de Zinaida Greceanîi dobândește calitatea de Parlament constituțional, fiind revigorate actele normative adoptate de acesta până acum, precum și actele adoptate de Guvernul Republicii Moldova condus de Maia Sandu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Si securistul de Dorneanu de ce nu demisioneaza ?
    Pentru ca nu are coloana vertebrala !

  2. individul asta cu citiva ani in urma lucra undeva pe la CEDO si avea un salariu oficial de vreo 20 000 de mii de euro, apoi plahotniuk la chemat si la pus sef pe CCR cu o leafa „moldoveneasca” oficiala mizera, atunci asta se dadea mare profesionist si altruist dar de fapt a fost o sluga perfecta care a anulat alegerea primarului din Chisinau, va inchipuiti ca la alegire viitoare a Bucurestiului cistiga de exemplu un candidat de la PNL sau USRPlus si Dornneanu anuleaza rezultatul ? credeti ca e imposibil ? numai nu in RM. dupa cum Dorneanu isi face de cap nu exclud ca si in RO sa se repete unele aberatii

    • da’ stai ca domn dorneanu inca n-a validat referendumul pe justitie…….

    • scuze, acest Poalelungi a fost pus sef pe CC a Moldovei, restul judecatorilor din CC sunt la fel de sinistri, unul din ei Resetnikov e nepotul lui Voronon, altul Gurin daca nu ma gresesc a participat la furtul miliardului. Romania inca are noroc de CCR, as zice asa: cine este pesimist in Romania inca nu stie sau nu a fost in RM, de asta zic ca Dorneanu al vostru e un mielusel, trebue sa va mindriti cu el

  3. Poalelungi – minte scurta – a facut parte din lumea interlopa a interlopului fugar Plahotniuk-balamuc. Toti judekkatorii din acea Cutra Constitutionala (Conspirationista) ar trebui sa dea piept cu instanta.

  4. La pușcărie animalul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.