G4Media.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan: Nu se pune problema să candidez…

Sursa foto: captură video

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan: Nu se pune problema să candidez în afara Bihorului / Bolojan a fost vehiculat în ultimii ani ca posibil candidat la președinția României sau la primăria Capitalei

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a declarat joi la Prima News că nu se pune problema să candideze la alte funcţii în afara judeţului Bihor.

Întrebat dacă, în cazul în care îi va cere PNL şi se va crea o aşteptare în rândul opiniei publice, ar accepta să meargă pe o funcţie de demnitate naţională, Ilie Bolojan a răspuns: “Nu se pune această problemă”.

Ilie Bolojan a fost întrebat, joi, la Prima News, când va pleca din Bihor pentru o poziţie politică sau administrativă centrală.

“Cred că este o aşteptare în societate pentru oameni competenţi, oameni care pot să facă ceva, pentru oameni care pot să facă mai mult. Ei sigur pot să vină din lumea politică sau din afara lumii politice. Riscul pentru cei din afara lumii politice, şi vedem câteva exemple, nu mă apuc să fac acum nominalizări, este că vin cu entuziasm mare, dar necunoscând mecanismele, neavând experienţă, se dovedeşte că de pe conturile de Facebook lucrurile se pot face mai uşor decât în realitate. Deci nu întotdeauna cineva din afara sistemului poate performa. În ceea ce mă priveşte pe mine, nu se pune problema unor candidaturi în afara judeţului Bihor”, a afirmat Ilie Bolojan.

La începutul lunii decembrie, Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a respins o eventuala candidatură la Primăria București, după ce el a fost măsurat de PNL în sondaje în Capitală. ”Nu se pune problema”, a declarat el atunci pentru publicația Bihoreanul.

Bolojan, unul dintre liderii PNL cu cea mai bună imagine, a mai spus că nu a știut că PNL l-a inclus într-un sondaj care a măsurat sprijinul bucureștenilor pentru potențiali candidați liberali.

Conducerea centrală a PNL l-a testat în luna noiembrie pe Ilie Bolojan pentru funcţia de primar al Capitalei, potrivit News.ro. Sondajului INSCOP comandat de PNL arată că Bolojan era cotat la 22% intenţie de vot, la egalitate cu primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, deși liderul bihorean nu a avut nici o legătură cu administrația Capitalei.

La începutul anului, a spus, din nou că exclude o candidatură la președinția României.

Ilie Bolojan are o relație extrem de rece cu Klaus Iohannis, șeful de facto al PNL. Bolojan se numără printre puținii lideri liberali care i s-au opus fățiș lui Iohannis când acesta a încercat să-și impună la șefia partidului favoriți precum Alina Gorghiu, Florin Cîțu ori Cristian Bușoi.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...