G4Media.ro

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere suspendarea Rusiei din Consiliul de Securitate…

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere suspendarea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Consiliului European Charles Michel a declarat vineri că Rusia ar trebui suspendată din Consiliul de Securitate al ONU, relatează DPA.

„Când un membru permanent al Consiliului de Securitate lansează un război neprovocat şi nejustificabil, un război care este condamnat de Adunarea Generală, suspendarea acelui membru din Consiliul de Securitate, în opinia mea, ar trebui să fie automată”, a spus Michel, referindu-se la războiul Rusiei în Ucraina.

„Utilizarea dreptului la veto ar trebui să fie o excepţie dar a devenit, am văzut, regula. O reformă este necesară şi urgentă”, a spus Michel, într-un discurs susţinut în faţa Adunării Generale a ONU la New York.

Cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate – China, SUA, Franţa, Marea Britanie şi Rusia – au drept de a-şi folosi dreptul de veto pentru a bloca adoptarea de decizii.

Consiliul de Securitate este cel mai puternic organism al ONU întrucât rezoluţiile sale sunt constrângătoare pentru ţările membre. În conformitate cu carta ONU, Consiliul de Securitate are „principala responsabilitate pentru menţinerea păcii şi securităţii internaţionale”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat în mod repetat ca Rusia să-şi piardă dreptul de veto în Consiliul de Securitate în timp ce este angrenată în acest război.

sursa: Agerpres.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Era si timpul. Un membru care nu este demn de pozitia pe care o ocupa si care incalca toate legile doar pentru ca se crede cel mai cel.

  • si nu doar atat, e un mem.bru care-si ameninta ceilalti mem.bri (ai Consiliului de Secu.ritate sau membrii normali ai ONU) cu razboi nuclear …

 2. Usor , usor Putin o sa fie impins sa foloseasca armele nucelare .

 3. Ruşilor mai bine mergeţi la puşcărie că vă vor scoate pe toţi din puşcărie după ce cade Putin, pentru că dacă mergeţi pe front nu veţi supravieţui, nu degeaba au aşteptat atâta pentru a ataca ucrainenii pentru că se aşteptau la un astfel de răspuns din partea lui Putin şi sunt pregătiţi şi s-au asigurat să fie pregătiţi, motiv care le-au luat puţin timp de au întârziat cu atacul dar acuma nu mai au greţuri.
  Mergeţi acasă că războiul ăsta nu îl va câştiga Putin, la începutul războiului acelaşi sfat vi l-am dat pe lângă multe altele care TOATE s-au adeverit, una nu a fost să nu se adeverească, ca şi de data asta.
  Pas cu pas vă fac, nu se grăbesc că au toate scenariile acoperite, nu se vor opri până nu îl daţi pe Putin şi camarila lui, doar atâta vor şi până la urmă oricum o veţi face dar de nevoie dacă nu o puteţi face din inteligenţă.

  Niciodată nu o ascultaţi pe Mama Omida.

  • Cr*tinoidul de Michel a suspendat si Statele Unite din consiliul de securitate in cele N invazii le care americanii le-au comis numai in cursul vietii mele?

 4. UE a ajuns sa fie condusa de clovni!

  Acest dobi*oc ar trebui sa studieze mai intai ce ar presupune o astfel de schimbare: vot majoritar in Adunarea Generala urmat de nicio obiectie in Consiliul de Securitate!

 5. Cred ca Rusia incepe sa suspende tarile astea, asa zis civilizate, nu invers!

  • Ai trait tu in rusia si ai vazut ce civilizati sunt, este? Ti-a zis bunicu-tau cum au venit invadatorii si au casapit pe toti cei care nu-si dadeau femeile? Eu zic sa porti o discutie cu „taica-tau” s-ar putea sa ai niste surprize, care de altfel ar explica afinitatile tale ciudate fata de politica „civilizata” a cracanatului