G4Media.ro

Președintele Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților îi cere lui Biden să…

Sursa foto: Stefani Reynolds / AFP

Președintele Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților îi cere lui Biden să declasifice detalii despre o „amenințare gravă la adresa securității naționale / „Nu este nevoie de alarmă publică”, afirmă președintele forului american

Președintele Camerei Reprezentanților, Mike Turner, a făcut un apel enigmatic către președintele Biden pentru a declasifica informații despre o „amenințare gravă la adresa securității naționale”, pentru a permite discuții publice despre cum ar trebui să răspundă SUA, transmite The Hill.

Cu toate acestea, membrul de rang înalt al comisiei, reprezentantul Jim Himes, a avertizat că problema nu este una de mare urgență și că „oamenii nu ar trebui să intre în panică”.

„Astăzi, Comisia permanentă de informații a Camerei Reprezentanților a pus la dispoziția tuturor membrilor Congresului informații privind o amenințare gravă la adresa securității naționale”, a declarat Turner în comunicat.

„Solicit ca președintele Biden să declasifice toate informațiile referitoare la această amenințare, astfel încât Congresul, administrația și aliații noștri să poată discuta deschis despre acțiunile necesare pentru a răspunde la această amenințare.”

Marți, Turner a trimis o scrisoare în care a menționat că comisia a votat pentru a face publice informații despre „o chestiune urgentă cu privire la o capacitate militară străină destabilizatoare care ar trebui să fie cunoscută de toți factorii de decizie politică din Congres”.

CNN a relatat miercuri că informațiile în cauză se referă la Rusia.

În timpul unei ședințe de informare de la Casa Albă, miercuri, consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan a declarat că a fost „surprins” că Turner a încercat să facă publice informațiile în timp ce Casa Albă organiza o ședință de informare.

Președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a declarat că „nu este nevoie de alarmă publică”.

„Am văzut declarația președintelui Turner pe această temă și vreau să asigur poporul american că nu este nevoie de alarmă publică”, a declarat Johnson reporterilor miercuri la Capitoliu. „Vom lucra împreună pentru a aborda această chestiune, așa cum facem cu toate chestiunile sensibile care sunt clasificate.”

„Vrem doar să asigurăm pe toată lumea că mâinile ferme sunt la volan, lucrăm la asta și nu este nevoie de alarmă”, a adăugat el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...