G4Media.ro

Preşedintele CJ Iaşi: ApaVital ar putea asigura apă pentru 200.000 de abonaţi…

Sursa foto: ApaVital

Preşedintele CJ Iaşi: ApaVital ar putea asigura apă pentru 200.000 de abonaţi din Republica Moldova / ”Judeţul nostru, prin ApaVital, trece Prutul cu prima conductă de alimentare cu apă”

Compania ApaVital Iaşi ar putea asigura servicii de apă şi canalizare pentru aproximativ 200.000 de abonaţi din Republica Moldova, a declarat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, care a participat, online, la forumul „Impulsionarea absorbţiei fondurilor europene de către Republica Moldova – ţară candidată la UE”, organizat la Chişinău de Institutul de Dezvoltare şi Expertiză a Proiectelor (IDEP), informează Agerpres.

Potrivit acestuia, furnizarea serviciilor de apă poate fi asigurată prin intermediul unor apeducte construite în baza unui acord între Guvernul României şi cel al Republicii Moldova.

„Judeţul nostru, prin ApaVital, trece Prutul cu prima conductă de alimentare cu apă. Prin realizarea acestui proiect, putem oferi apă potabilă şi canalizare pentru o populaţie de până la 200.000, evident, în mai multe raioane aflate în vecinătatea Prutului”, a afirmat Alexe.

România şi Republica Moldova au încheiat, pe 20 mai 2021, un acord privind reglementarea construirii unor apeducte. Acordul oferă cadrul juridic necesar pentru ca ApaVital Iaşi să construiască apeducte pentru alimentarea cu apă potabilă în raioanele Nisporeni, Ungheni, Glodeni şi Făleşti din Republica Moldova.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Cine va plati consumul de apa al abonatilor din R. Moldova?

  2. Mai aveți puțin și ne dați și pe noi gratis!jan.le!

  3. Mai aveți puțin și ne dați și pe noi gratis!jan.le!