G4Media.ro

Președintele Braziliei respinge acuzațiile care îi sunt aduse de comisia de anchetă…

Președintele Braziliei respinge acuzațiile care îi sunt aduse de comisia de anchetă a Senatului și spune că nu se simte vinovat cu nimic, în ce privește modul în care a gestionat pandemia

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a reacţionat sfidător miercuri la acuzaţiile dure care i-au fost aduse de o comisie de anchetă a Senatului privind politica sa în timpul pandemiei care s-a soldat cu peste 600.000 de morţi în ţara sa, dând asigurări că nu este „vinovat de absolut nimic”, relatează Agerpres, conform AFP.

„Nu suntem vinovaţi de absolut nimic, ştim că am făcut ceea ce trebuia de la început”, a declarat el în cadrul unei ceremonii din statul Ceara (nord-est), după ce CPI a cerut inculparea sa pentru zece infracţiuni, printre care cea de „crime împotriva umanităţii”.

„La finalul a şase luni de lucrări intense, această Comisie parlamentară a adunat probe care arată că guvernul federal (…) a acţionat cu lentoare în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, expunând deliberat populaţia unui risc real de infectare în masă”, se menţionează în raportul de aproape 1.200 de pagini al comisiei de anchetă.

Formată din senatori de diverse orientări politice, comisia a dat un verdict devastator pentru şeful statului, cerând inculparea sa pentru „şarlatanism” sau „proastă administrare”.

Comisia – calificată de Bolsonaro drept „mascaradă” – a fost teatrul unor audieri agitate, cu mărturii emoţionante şi dezvăluiri zguduitoare privind experimente pe „cobai umani” cu remedii ineficiente.

Pentru senatori, infracţiunile citate în raport sunt „intenţionate”, guvernul Bolsonaro decizând în mod deliberat să nu ia măsurile necesare pentru limitarea circulaţiei virusului.

Acuzaţii foarte grave, care vor avea o semnificaţie mai degrabă simbolică pentru moment, preşedintele de extremă dreapta beneficiind de suficientă susţinere în Parlament pentru a evita declanşarea unei proceduri de destituire. La fel, procurorul general Augusto Aras, un aliat al lui Bolsonaro, poate bloca orice inculpare.

Comisia de anchetă a cerut, de asemenea, inculparea a patru miniştri şi doi foşti miniştri. Cei trei fii mai mari ai preşedintelui au fost de asemenea vizaţi de CPI, pentru „incitare la infracţiuni” prin intermediul difuzării de informaţii false.

sursa foto: Facebook / Jair Bolsonaro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Doar nu era sa prabuseasca economia Braziliei pentru un virus care afecteaza 3% din populatie.

  • Dar in Australia cum de nu s-a prabusit economia si au salvat si batranii?

  • Vlad, tu compari economia Australiei cu cea a Braziliei? Milioane de oameni au murit în Brazilia de foame de la începutul tiraniei medicale dar singura ta grijă e covid. Dacă ar fi după mintea ta bolnavă ne-ar împușca poliția pe stradă cu gloanțe de cauciuc ca în Australia.

  • Vlad, marș în Australia dacă vrei tiranie, bolnavule!

 2. „Crime împotriva umanității”, „șarlatanism”, „proastă administrare” !???…Măi să fie !!!…Exact ca la noi !…

 3. Cine mișcă în linie trebuie pedepsit.
  Exemplu pentru cei ce nu se conformează noului bolșevism, cu tot cu bulangeala atașată.
  Bine, ăsta ( ca și Trump ) e sionist dar parcă tot e mai frecventabil.