G4Media.ro

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, în Zimbabwe: „În cazul în care frații noștri…

Sursa foto: Kremlin.ru

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, în Zimbabwe: „În cazul în care frații noștri ruși au nevoie de ajutor, suntem întotdeauna pregătiți să oferim acest ajutor”

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat că țara sa este „deja pregătită” să ofere mai mult ajutor Rusiei în războiul său împotriva Ucrainei, transmite The Guardian.

Lukașenko, care a vorbit în timpul unei vizite de stat în Zimbabwe, a subliniat că Rusia nu are nevoie de „niciun ajutor” în acest moment.

Întrebat dacă are vreo obligație de a intensifica sprijinul acordat Moscovei în legătură cu invazia sa în Ucraina, el a adăugat:

„În cazul în care frații noștri ruși au nevoie de ajutor, suntem întotdeauna pregătiți să oferim acest ajutor”.

Acesta nu a precizat însă ce ar presupune acest ajutor.

Lukașenko, un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, a vizitat țara din sudul Africii pentru a consolida legăturile economice și politice dintre Belarus și Zimbabwe.

Cele două țări cooperează îndeaproape, în special în domeniul agriculturii, iar marți, Lukașenko a oferit Zimbabwe mai multe tractoare, combine și camioane.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Gata, s-au scos belarusii, presedintele lor si-a facut prieteni in Zimbabwe! Sa mi te tii afaceri economice si prosperitate de-acum!

    • Si tu daca faci afaceri cu germania (daca te jefuieste germania) esti plin de prosperitate….da-i pe-afara. Vai de capul vostru de prosti.

  2. În Zimbabwe zici? Ii place sa dea la neagra.
    Curios cum p lm a ajuns mesajul lui de acolo? Au fost ziariștii 🤣de la gepatru în avion cu el?