G4Media.ro

Președintele american Joe Biden cere Israelului să protejeze civilii, după atacul de…

Photo by SAID KHATIB / AFP

Președintele american Joe Biden cere Israelului să protejeze civilii, după atacul de la Rafah în urma căruia au murit zeci de oameni

Administraţia Biden a cerut Israelului să ia toate măsurile de precauţie pentru a proteja civilii după ce un atac militar la Rafah a ucis zeci de palestinieni, în timp ce se confruntă cu apeluri din partea unor colegi democraţi de a opri livrările militare către Israel, relatează Reuters.

„Israelul are dreptul să atace Hamas şi înţelegem că acest atac a ucis doi terorişti Hamas de rang înalt care sunt responsabili pentru atacurile împotriva civililor israelieni”, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate (NSC). „Dar, aşa cum am spus clar, Israelul trebuie să ia toate măsurile de precauţie posibile pentru a proteja civilii”, a adăugat el. 

Biden s-a confruntat cu presiuni tot mai mari din interiorul propriului partid pentru a reduce sprijinul pentru Israel, chiar înainte de atacul aerian de duminică seara, care a incendiat corturi şi adăposturi metalice şubrede într-o tabără din Rafah, omorând 45 de persoane.

Alexandria Ocasio-Cortez, o proeminentă democrată din Camera Reprezentanţilor, a numit luni greva „o atrocitate de neapărat”, adăugând într-o postare pe reţelele de socializare că „a trecut de mult timpul ca preşedintele să se ţină de cuvânt şi să suspende ajutorul militar”.

„Imagini oribile şi sfâşietoare au venit de la Rafah noaptea trecută”, a declarat Ayanna Pressley, membră a Camerei Reprezentanţilor, într-o postare pe reţelele de socializare. „Cât timp vor mai sta SUA deoparte în timp ce armata israeliană măcelăreşte şi mutilează copiii palestinieni?”, a adăugat ea.

Rashida Tlaib, de asemenea membră a Camerei Reprezentanţilor şi singura palestiniano-americană care face parte din Congres, l-a numit pe premierul israelian Benjamin Netanyahu un „maniac al genocidului”.

Netanyahu a declarat luni că atacul nu a avut ca scop să provoace victime civile, ci a mers „tragic de prost”.

Purtătorul de cuvânt al NSC a declarat că administraţia americană „se angajează activ” cu armata israeliană şi cu alţii de pe teren pentru a evalua ce s-a întâmplat.

Aproape jumătate dintre alegătorii democraţi dezaprobă modul în care Biden a gestionat războiul dintre Israel şi Hamas, conform unui sondaj recent realizat de Reuters/Ipsos.

Săptămânile de proteste din campusuri cu privire la război au sporit presiunea, iar cererile mai largi pentru o încetare permanentă a focului au pus în defensivă campania lui Biden pentru un nou mandat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează