G4Media.ro

Preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu va dona premiul „Robert Blum pentru Democraţie…

sursa foto: captură video

Preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu va dona premiul „Robert Blum pentru Democraţie 2024”, decernat sâmbătă la Leipzig

Şefa statului Republicii Moldova Maia Sandu a primit, sâmbătă la Leipzig, premiul „Robert Blum pentru Democraţie 2024”, oferit sub patronajul preşedintelui Germaniei Frank-Walter Steinmeier. Premiul este însoţit de 25.000 de euro, sumă pe care preşedinta Maia Sandu o va dona, transmite News.ro.

„Acest premiu nu este doar o recunoaştere a eforturilor mele, dar şi o dovadă a rezilienţei şi determinării cetăţenilor Republicii Moldova în calea spre democraţie”, a afirmat Maia Sandu, potrivit comunicatului de presă al Administraţiei Prezidenţiale din Republica Moldova.

Preşedintele Steinmeier, după întrevederea de ieri cu şefa statului, la Berlin, a afirmat că „în vremuri în care războiul a revenit în Europa şi când democraţia liberală trebuie să se afirme pe plan intern şi extern, conduceţi ţara cu încredere şi curaj”.

„Fie ca acest Premiu să vă dea putere să vă continuaţi angajamentul pentru o Moldovă democratică şi europeană”, a mai spus Steinmeier.

Premiul „Robert Blum pentru Democraţie” este oferit la fiecare doi ani personalităţilor care s-au remarcat în promovarea drepturilor omului şi democraţiei. Robert Blum a fost un politician german din secolul al XIX-lea, care a luptat pentru unificarea Germaniei, pentru justiţie şi libertate.

Şefa statului Republicii Moldova se află într-o vizită de lucru în Germania, vineri şi sâmbătă, unde a avut întâlniri cu oficiali ai Germaniei, inclusiv, Preşedintele Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz şi Preşedinta Bundestagului, Bärbel Bas. De asemenea, vineri s-a văzut cu comunitatea de moldoveni din Berlin şi urmează să discute, astăzi, şi cu conaţionalii din Frankfurt pe Main.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. 25.000 euro? Ar fi ajuns pentru un zbor Chisinau-Bucuresti cu un avion privat precum cel folosit de Iohannis.