G4Media.ro

Președinta Comisiei Europene anunță că a vorbit cu șeful Pfizer, care a…

Președinta Comisiei Europene anunță că a vorbit cu șeful Pfizer, care a asigurat-o că toate dozele de vaccin promise pentru primul trimestru vor fi livrate la timp

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat vineri că a vorbit la telefon cu șeful Pfizer și că a primit asigurări din partea acestuia că toate dozele de vaccin promise de companie pentru primul trimestru al acestui an vor fi livrate la timp.

”Am primit, la fel ca mulți dintre voi, știrea că Pfizer a anunțat întârzieri în livrarea dozelor de vaccin. Imediat l-am sunat pe șeful Pfizer care mi-a explicat că este vorba despre o întârziere a producției în următoarele săptămâni, dar m-a reasigurat că toate dozele garantate pentru primul trimestru vor fi livrate în primul trimestru”, a anunțat von der Leyen într-o conferință de presă susținută la Lisabona.

Pfizer a anunțat astăzi că își va reduce temporar livrările în Europa ale vaccinului său împotriva COVID-19 pe perioada în care îşi îmbunătăţeşte capacitatea de producţie.

„Am primit acest mesaj astăzi, cu puţin înainte de ora 10:00 (9:00 GMT). Ne aşteptam la 43.875 de doze de vaccin de la Pfizer în săptămâna a 3-a (săptămâna viitoare). Acum se pare că vom primi 36.075 de doze”, a indicat Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI), într-un comunicat.

Reducerea livrărilor este determinată de limitarea producţiei de către Pfizer astfel încât compania să îşi poată îmbunătăţi capacitatea de producţie la 2 miliarde de doze de vaccin pe an de la 1,3 miliarde în prezent, a precizat FHI.

„Această reducere temporară va afecta toate ţările europene”, a notat FHI. „Deocamdată nu este clar cât va dura până când Pfizer va reveni la capacitatea maximă de producţie”, a adăugat instituţia norvegiană.

Pfizer a declarat că este necesar să realizeze unele modificări la nivelul procesului şi a unităţii de producţie care vor necesita aprobări suplimentare.

„Deşi va avea un impact temporar asupra transporturilor la sfârşitul lunii ianuarie până la începutul lunii februarie, va oferi o creştere semnificativă a numărului dozelor disponibile pentru pacienţi la sfârşitul lunii februarie şi în martie”, a indicat Pfizer într-un comunicat.

Norvegia, ţară care nu este membră a Uniunii Europene, are acces la vaccinurile obţinute de blocul comunitar prin intermediul Suediei, stat membru al UE, care achiziţionează mai multe doze decât are nevoie şi le vinde Norvegiei, notează Reuters.

Institutul norvegian a declarat că nu vor exista întârzieri în implementarea procesului de vaccinare a populaţiei ţării deoarece au fost constituite rezerve de vaccinuri de când Norvegia a început să primească livrările.

Numeroase ţări din UE susţin că primesc cantităţi mai mici de vaccinuri împotriva COVID-19 şi se plâng de incertitudine cu privire la livrările viitoare, au declarat pentru Reuters oficiali UE.

Citește și – Voiculescu, despre scăderea livrării vaccinului anunţată de Pfizer: Sigur şi România va fi afectată. Vom putea continua această campanie. În acest moment avem o rezervă care ne asigură acel rapel, de circa 100.000 de vaccinuri

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. O sa ziceți iar ca am ceva cu UE, insa se pare ca ne-am descurca mai bine daca am cumpara fiecare dozele necesare.

  • Ești sigur? Zilele trecute era o știre pe g4 despre Ucraina care nu a reușit să cumpere nici o doză…

  • Exact, am fi ca R. Moldova sau Ucraina.

   Nu zic ca EU a fost perfecta- birocratia, ineficienta cheltuirii banilor si si intarzierea deciziilor importante sunt probleme majore in functionarea EU si nu doar de cand cu Covid.

   Atat UK cat si US, Israel au fost mai eficienti.

   Dar Romania nu e in categoria asta.
   Fara ‘muschiul’ Bruxell-ului am fi fost fii ploii, fortati probabil sa cumparam vaccin chinezesc sau rusesc de eficienta indoielnica.

 2. Pamflet
  S-au întâlnit hotul cu proasta

 3. Medicamente medicamente.
  Hai cu pasaportul hai cu diktatura.
  Tanti vrea diktatură dar nu cred că merge.
  Hai pa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.