G4Media.ro

Președinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde: ”Orizontul economic se întunecă” în zona…

Sursa foto: europarl.eu

Președinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde: ”Orizontul economic se întunecă” în zona euro

Banca Centrală Europeană a anunțat creșterea ratei dobânzilor, pentru prima oară după mai bine de 10 ani. Decizia acestui important organism bancar are la bază evoluția inflației, războiul din Ucraina și criza energetică, transmite RFI România.

Președinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a declarat că ”orizontul economic se întunecă” în zona euro, adaugând că în acest an mai pot urma și alte majorări.

Demisia prim-ministrului italian, Mario Draghi, posibila întrerupere a livrărilor de gaz rusesc și evoluția monedei euro sunt factori care ar putea influența viitoarele decizii ale acestui organism financiar . ”Suntem foarte atenți” la energie și, în particular, la gaz din cauza impactului asupra prețurilor pentru electricitate și a inflației, a adăugat Christine Lagarde.

Rata dobânzilor a crescut cu 50 de puncte de bază, de la -0,50% la zero. Au fost majorate și ratele dobânzii la operațiuni de refinanțare. Banca Centrală Europeană a anunțat și un nou instrument care va proteja statele cele mai fragile în fața atacurilor speculative. Viitoarea reuniune a consiliului guvernatorilor BCE va stabili condițiile de acces la acest instrument.

Articolul complet pe RFI România

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. Demisia de onoare mamaie! Lasă pe alții mai tineri după care nu plâng acasă nepoțeii!

  • Chiar daca este in vârsta, doamna este o progresista cu multa experiența.

  • Care ar trebui imediat înlocuită cu o conservăcioasă cu experiență, să fie pe placul lu’ domnu’ atoatevăzător.

  • Dimpotrivă domnule @Cotea: „Europa a ales: Comunism, Pace, Progres!”

  • Da, dar trebuie repede adusă pe calea „cea dreaptă” a conservăcioșismului, că doar el știe ce este mai bine pentru toată lumea.

  • Ar fi trebuit să aleagă legea divină, familia creștină? Ori poate anticoncepționalele sunt avortive?

 2. In schimb Uniunea Sovietică a făcut numai lucruri bune, de aceea și acum este în viață.🤣🤣🤣

 3. Economia este energie. Pentru a face produse, servicii ai nevoie de energie. Dar planeta a epuizat resursele energetice, s-a trecut de vârf. De aceea de acum vor fi tot mai scumpe si rare. Cred că trebuie să renunțăm la echivalarea nivelului de trai cu PIB si cu fericirea in general. Fericirea înseamnă să fii sănătos tu si familia ta, să ai ce îți trebuie. Si da, poate UE va reduce PIB , dar important este sa avem confort reducând PIB. Un downsizing continental cu trecerea la o economie verde, la o alimentație sănătoasă, la o natură mai neafectata. Si neapărat nu trebuie să batem palma cu naziștii ruși.

  • Economia la energie si nu numai este buna, dar alimentația sănătoasă este scumpa, mult mia scumpa decât junk food-ul actual. La fel si economia verde este forata scumpa si nu se potrivește cu downsizing-ul, dimpotriva.

 4. Ti s-a urat sa scrii de pe PC de-asta ti-e dor de rusi? Sau vrea maica-ta Lada alba?

 5. Nemtzãlãii cu coana Merkel (si altzii) în prim plan .. dezastru total pentru UE (pe termen mediu si lung). Greedy stupidity 🤡🇷🇺💣

 6. Neo-marxismul woke-ist aduce saracie , globalistii au reusit sa distruga SUA si UE.

  • In schimb ortodoxia și comunismul au făcut din Rusia una dintre cele mai dezvoltate țări, cu un nivel de trai invidiat până și de Elveția.

  • Gicule, Rusia s-a impuscat singura in picior cand a decis sa devina un stat agresor si a declansat o reactie fireasca si legitima de respingere si rezistenta, adica impunerea sanctiunilor. Poate pentru Putin functioneaza, ca sunt sigur ca el personal nu e afectat de sanctiuni, dar rusul de rand simte unele lipsuri, unele scumpiri, simte pierderile de vieti omenesti.

  • Da, dar în Rusia se trăiește bine, oamenii nu-și mai încap în piele de ce bine o duc și asta nu de ieri, de azi, ci din timpuri străvechi, n-așa? Doar Occidentul este rău, dar rușii nu au nicio legătură, ei doar propagandesc împotriva lui.

 7. Rusul in genere se multumeste cu o paine si o sticla de vodca, el se multumeste cu putin de aici rezulta si faptul ca rusii o duc bine!