G4Media.ro

Presa bulgară: Turişti români au făcut baie într-unul dintre cele Şapte Lacuri…

Sursa: sejururi.org

Presa bulgară: Turişti români au făcut baie într-unul dintre cele Şapte Lacuri din Parcul Naţional Rila din Bulgaria / Paznicii le-au făcut observație dar au fost tratați în mod insolent

Turişti români au făcut baie într-unul dintre cele Şapte Lacuri din Parcul Naţional Rila, zonă protejată din Bulgaria. Potrivit informaţiilor, aceştia au intrat într-unul dintre lacuri, unde au fost fotografiaţi de un angajat al Parcului Naţional, care i-a avertizat că trebuie să iasă imediat din apă şi să plătească o amendă. Turiştii au refuzat să furnizeze date pentru stabilirea identităţii lor, transmite Darik, citată de Rador.

În acest caz, va fi solicitată şi asistenţa Ministerului Afacerilor Externe de la Sofia. „Mulţi turişti nu se comportă în cel mai politicos mod faţă de angajaţii Parcului Naţional, funcţionarii responsabili cu respectarea regimului şi normelor din aria protejată. Paznicii le-au făcut observaţie turiştilor români să iasă din lac şi au fost trataţi în schimb într-un mod insolent. Turiştii au refuzat să-şi prezinte actele de identitate şi au părăsit zona lacurilor”, a declarat Stefan Kirilov de la Parcul Naţional Rila.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

32 comentarii

 1. Sosocarii nostri tari in gura.
  Identificati si interzis sa mai intre in Bulgaria sa vezi ce se cumintesc.

  • De ce interzisi? Amendați cu cateva mii de euro, si pun pariu ca adoua oara nu mai fac. Oricum, la sosoci nu merge cu „făcut observație”… Ori amendă, ori niscaiva mascati…

 2. Nu că aș fi de acord cu meltenii ăia, însă depinde dacă erau puse panouri de informare.

  • Cu siguranta daca erau panourile alea nu s-ar mai fi scaldat in lacuri. Ignoranta cu care au tratat paznicii care i-au avertizat ca e interzis scaldatul n-ar fi functionat si cu panourile. Hai sa fim seriosi, au facut-o româneste asa: Ce are bă daca facem si noi o baie? Da-i draq de pr0sti cu rezervatia lor cu tot.

  • Da, sunt puse panouri de informare, chiar la coborâre din telescaun. Zona este arie protejată. Cele șapte lacuri ( Lacrima, Peștele, Rinichiul, Ochiul, Gemenii, Cel de Jos, Trifoiul ) sunt legate între ele prin cursuri de apă. Ai noștri au fost niște mârlani. ( Să zicem că prăjești mici pe capul Sfinxului din Bucegi ). Rușine !!!

  • Corect, fara avertizarea ca nu ai voie sa te pisi dupa tufis …

  • Stii ce ia zis un neamt unui shosocar prins fara bilet in germania…nestiinta nu va scuteste de amenda. Nu se face baie in lac in ariile protejate. Ca merge la noi asta nu inseamna ca merge si la altii.

 3. ❤️❤️🥹

 4. E libertate nu?
  :p

 5. Ce natie scarboasa avem!

 6. In locul lor eu le luam hainele si le lasam bilet in bulgareste sa treaca pe la sectie daca le vor inapoi.

 7. Un alt 10 august. Anul viitor eu zic să mergem la bulgari și să comemorăm violența paznicilor bulgari față de pașnicii românași.

  • P r o s t esti bă

  • Chiar daca la 10 august s-a dat cu tunul cu apa ma indoiesc ca astia care au facut baie in Bulgaria au fost la protest.

  • Era vorba despre nerespectarea regulilor, despre tupeu, despre nesimțire. Deci un fel de 10 august în Bulgaria. Uite-l pe Marius mai jos, participant la mineriadă cum se supără că nu a plătit parcarea!

  • Așa sunt românii. Nu respectă nici o lege și apoi se dau mari victime! @Ionut 👍

 8. Tehnic, cetateni romani. Practic, mancatori de lebede. Au o problema cu lacurile. Si eu sunt cetatean roman. Ma simt profund lezat cand citesc articole care incep cu ” Cetateni romani au…” Eu, ca cetatean roman niciodata nu „o sa …” PS: nu exista panouri de informare pentru bun simt. Bunul simt trebuie sa-l ai. Ca mirosul si gustul. Cum adica cineva sa te informeze ca nu poti sa faci baie in lac intr-o arie protejata? „Va atragem atentia ca si in acest loc se aplica regulile bunului simt.” sau „Va rugam nu mancati lebedele.”

 9. Foarte bine au făcut!!! Și mi e bulgarii nesimțiți mi au blocat rotile in Sofia că nu puteam sa dau mesaj pe telefon pentru parcare!!! Niste mizerabili ordinari!!!

  • Nooo, eu cred ca ti-au blocat rotile ca ai fost atat de idi ot incat nu ai fost in stare sa dai un mesaj de pe telefon. Probabil nu ai avut suficient credit, dar puteai sa dai un bip macar si sigur te-ar fi sunat ei.
   Multi cre tini ca tine in lumea asta. Prea multi.

  • E maxima asta. Deci bulgarii sunt vinovati ca n-ai avut roaming sa dai si tu un SMS.

 10. Ce tari in clanță sunt românașii deontologi pe aici.Cum spunea Isus pe vremuri:”Cine e fără de păcat să ridice primul piatra”, repede ați sărit pe ei ca useristii pe pesedisti.

  • Hai las-o koiosule ca stii bine despre ce e vorba. Daca pe principiul ca si altii fac ne ghidam viata, tot pe loc batem pasul. Ia zi-mi, daca tu ai aruncat gunoi pe jos candva, acum nu mai faci asta, iti vei educa plozii sa arunce si ei gunoiul ca tine pe vremuri? Nu cred.

 11. Jmecheri adevărați, asta este adevarata Românie restul suntem prea putini cu bun simt și ar trebui sa ne fie rușine ca suntem Romani sa băgăm capul in pământ sa învățam,o limba staina bine și sa spune ca suntem orice altceva ,decat romani sa nu fim.. Avem prea mulți jmecheri,mafioți, de mafioți.

 12. Cocleți nenorociți! Nu erau și ceva BMW urî negre prin zona?

 13. Mă aflu în Croația, la Lacurile Plitvice. Cine credeți ca stătea și cu labele într-unul din lacuri în timp ce consoarta ii făcea poze? Un conațional de-al nostru.

 14. Să nu fi făcut ei altceva în lac, mai ales că nu văd pe acolo vreo pădure, tufișuri și nici lan de cucuruz!

 15. Ce mi-a fost dat să văd vara la mare. Mamaia 30″ .Conaționali de ai noștri…..în apa pina la giamandura …. echipați corespunzător cum erau în pat sau în căruță; el pălărie ,vesta piele, pantaloni, bănuiesc că și în pantofi, bineînțeles nelipsitul lanț la gît, ea toate fustele din garderobă, idem vestă salbe in par. Erau mai fericiți ca oricare din noi.

 16. Așa vor fi educați și copiii lor, în mințile lor, înșelătoria, agresivitatea și nesimțirea sunt considerate ingredientele succesului. Aveți vreun prieten sau cunoașteți pe cineva cu aceste „calități”, nu va mai obosiți să-i dați prea multă atenție. Cine se aseamănă, se aduna.

 17. 2021 Lacul Sfânta Ana. Scăldatul interzis. Mulți turiști pe margine, poze , aer curat, peisaj.
  Un bătrânoc și familia – fata, ginere, plozi! se scăldau în tău, chit că lumea se uita urât se pe margine. Ăia mai mici ca vârsta au ieșit la un moment dat. Antichitatea a ținut să ne arate pieptul descărnat, bucile grase și în general a fost cât a putut de zgomotoasă, indiferent ce de au comentat restul de turiști.
  Recunosc, am cedat.
  M-am cărat naibii in alta parte.