G4Media.ro

Premiul Nobel pentru Chimie 2019 a fost acordat cercetătorilor John Goodenough, Stanley…

Premiul Nobel pentru Chimie 2019 a fost acordat cercetătorilor John Goodenough, Stanley Whittingham și Akira Yoshino, pentru dezvoltarea bateriilor pe baza de litiu-ion

Premiul Nobel pentru Chimie 2019 a fost acordat cercetătorilor John Goodenough, Stanley Whittingham și Akira Yoshino, pentru dezvoltarea bateriilor pe baza de litiu-ion, a anunțat în urmă cu câteva momente Academia Regală de Științe din Suedia. Comunicatul de presă în care Comitetul Nobel anunță numele laureaților din acest an poartă următorul titlu: “They created a rechargeable world” (Ei au creat o lume reîncărcabilă).

“Premiul Nobel pentru Chimie 2019 recompensează dezvoltarea bateriilor pe bază de litiu-ion. Această baterie ușoară, reîncărcabilă și puternică este acum folosită în orice, de la telefoanele mobile, la laptopuri și vehicule electrice. De asemenea, poate înmagazina cantități semnificative de energie din energia solară și eoliană, ceea ce face posibilă o societate fără combustibil fosil“, se arată în comunicatul Comitetului Nobel.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.