G4Media.ro

Premierul Poloniei: „Observ cu îngrijorare situaţia din Ucraina şi reacţiile vecinilor noştri…

Premierul Poloniei: „Observ cu îngrijorare situaţia din Ucraina şi reacţiile vecinilor noştri din Germania în faţa ameninţării din partea Rusiei”

Premierul polonez Mateusz Morawiecki s-a declarat marţi îngrijorat de reacţia Berlinului la concentrarea de forţe militare ruse în apropierea frontierei Rusiei cu Ucraina, după ce au apărut informaţii că Germania blochează un eventual sprijin estonian pentru Kiev, transmite Reuters., citată de Agerpres.

”Observ cu îngrijorare situaţia din Ucraina şi reacţiile vecinilor noştri din Germania în faţa ameninţării din partea Rusiei”, a scris Mateusz Morawiecki într-o postare pe Facebook.

”O mare dezamăgire este, printre alte lucruri, ezitarea Germaniei în a-şi da consimţământul pentru furnizarea de arme din Estonia către un stat care se pregăteşte să se apere împotriva unui agresor”, a adăugat el.

Publicaţia americană The Wall Street Journal a relatat vineri că Berlinul este reticent în a emite autorizaţii pentru exportul de arme de origine germană către Ucraina, care se pregăteşte pentru o potenţială invazie rusă.

La rândul său, ministrul apărării leton Artis Pabriks, citat de cotidianul german Bild, a declarat că politica Berlinului privind armele pentru Ucraina este ”o mare greşeală”.

Cancelarul german Olaf Scholz a afirmat că în ultimii ani ţara sa nu a sprijinit exportul de arme.

Polonia i-a cerut constant Berlinului să adopte o poziţie mai dură faţă de Rusia, în special cu privire la gazoductul Nord Stream 2, care ar urma să transporte gaz din Rusia în Germania.

Unele ţări central şi est-europene consideră că acest proiect energetic îi va oferi preşedintelui rus Vladimir Putin o pârghie pentru a exercita o influenţă exagerată asupra Europei Centrale şi Occidentale.

Morawiecki a mai spus că ”scenariul negru” despre care Polonia a avertizat devine acum realitate, iar construirea gazoductului Nord Stream 2 şi ”şantajul gazului” la care recurge Rusia îi oferă lui Putin ”instrumentele pentru a teroriza alte ţări europene”.

Sursa foto: Facebook / Kancelaria Premiera

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. „Nu a sprijinit exportul de arme”, dar a sprijinit importul de gaz, Germania si tragem apa.
  Rușii cu banii de pe gaze planteaza trandafiri, fara spini 😉

  Bravo Germania, ai ramas in aia goala in fata lumii intregi. Ori faci pe pr.oasta, ori ai facut pana ai ramas așa.

 2. Adevarul e . . că Germania in ultimul timp, nici masinile nu le mai fac așa bune, ce o fi cu ei?!?
  Se apropie 100 de ani si o iau razna iar.

 3. Pai si de ce au facut declaratiile alea entuziaste dupa conferinta de ieri noapte toti mascaricii europeni, in frunte cu Ursula? Ca sa dea impresia intregii lumi ca „e bine” si sa para uniti in fata Rusiei? Politica Germaniei in materie de mediu si securitate este copiata la varful UE.

 4. Pai si de ce au facut declaratiile alea entuziaste dupa conferinta de ieri noapte toti mascaricii europeni, in frunte cu Ursula? Ca sa dea impresia intregii lumi ca „e bine” si sa para uniti in fata Rusiei? Politica Germaniei in materie de mediu si securitate este copiata la varful UE../

  • Pentru nemți și ruși nu există camaraderie, parteneriate, spirit de echipă. Există doar interese, dorință de influență și de putere. Și, da, domnule Curios, pactul Ribentrop Molotov e încă în vigoare, consecințele lui nu au fost anulate, iar idealurile celor două puteri europene sunt încă vii.

 5. Rușine, Germania!
  Și luați-vă de mână și cu Franța lui Macron, loaze…

  Chamberlain-ii secolului XXI..