G4Media.ro

Premierul Orban a numit în guvern încă un membru PMP controversat: Cătălin…

Premierul Orban a numit în guvern încă un membru PMP controversat: Cătălin Bulf, implicat în scandalul internaţional „petrol contra şpagă” în anii 2000, a fost instalat secretar de stat

Cornel Cătălin Bulf a fost numit secretar de stat la Ministerul Economiei, potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban, publicată în Monitorul Oficial nr 22, din 14 ianuarie, scrie economica.net.

Bulf, care este acum preşedintele Partidului Mişcarea Populară, filiala Argeş, este un  personaj controversat al deceniului trecut. Numele lui Bulf a apărut într-un scandal internațional legat de programul “Petrol contra Hrană”, firma sa fiind suspectată că făcea comerț ilicit cu petrol irakian în timpul lui Saddam Hussein.

În 2005, o comisie de anchetă independentă a ONU (comisia Volcker) a făcut publice publice 270 de nume de persoane fizice și de firme care au fost recompensate de fostul dictator Saddam Hussein și care l-ar fi sprijint să vândă petrol, încălcând astfel sancțiunile ONU.

Printre cele 270 de nume se regăsea și cel al societății „Bulf Drilling”, firma care aparținea atunci lui Cătălin Bulf. Potrivit relatărilor din presa vremii, Bulf Drilling a fost pomenită și într-un raport prezentat Congresului American, în care se menționa că, sub paravanul programului „Petrol contra hrană”, firma lui Catalin Bulf făcea comerț ilicit cu petrol irakian.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Bulf e de la Pitesti

  Salarii nesimțite la CJ Argeș. Președintele instituției câștigă 23.400 de lei pe lună, aproape cât președintele României, Klaus Iohannis (25.000 de lei).

  În timp ce majoritatea salariaților de la privat trăiește cu salariul minim pe economie (puțin peste 2.000 de lei), la stat se câștigă ca-n Occident, dezvăluie Universul Argeșean.

  Consiliul Județean (CJ) Argeș a actualizat la 30 septembrie, pe site-ul instituției, salariile/indemnizaţiile brute ale personalului cu funcții. Cap de listă, cu cel mai mare salariu, este Dan Manu. Președintele CJ Argeș primeşte o indemnizaţie lunară de 23.400 lei, aproape cât câștigă președintele României, Klaus Iohannis (25.000 lei). Cei doi vicepreședinții au indemnizații de 20.800 lei fiecare, iar tot atâția bani primește și Maria Dinu, administratorul public al județului.

  Salarii nesimțite la CJ Argeș. Veniturile de top ale directorilor
  Secretarul județului câștigă 16.515 lei, directorii executivi – 15.829 de lei, iar șefii de birou – 13.520 de lei. Șoferii au cel mai mic salariu din această listă de venituri uriașe: 3848 de lei, oricum unul cu mult peste cel minim pe economie.

  Salarii de top găsim și în instituțiile publice subordonate Consiliului Județean Argeș. Un exemplu este Araxi Negoșanu, managerul Centrului Cultural Județean Argeș. Aceasta primește un salariu net de 6.300 de lei și un spor de 15% pentru condiţii vătămătoare, adică 1.359 lei. De asemenea, managerul Centrului Cultural mai primește și vouchere de vacanță în valoare de 1.450 lei anual și indemnizație de hrană de 4.164 lei anual.

  https://epitesti.ro/stiri/administrativ/salarii-nesimtite-la-consiliul-judetean-arges

 2. Voi chiar credeati ca daca ei chelacaiau din opozitie nu vor face la fel?

 3. Pana acum a numit trei secretari de stat, toti cu bube in cap ! Vai, mama lui de PMP !

 4. Aceiasi Marie cu alta palarie.pnl…..psd.

 5. PDL este PMP și PMP este PDL (PNL A MURIT ATUNCI CÂND PDL A ABSORBIT PNL)Nu mergeți după fentă ,PNL este PMP și invers.Băsescu e șeful restul e gargară. În 10 ani Băsescu are dosarele tuturor ,de la politicieni ,judecători ,procurori până la șefii din SRI ,SIE și poliție .Nimeni nu mișcă ,cine mișcă nu mai mișcă .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.