G4Media.ro

Premierul moldovean Dorin Recean: Republica Moldova face faţă unor atacuri hibride fără…

Sursa foto/Dorin Recean Facebook.

Premierul moldovean Dorin Recean: Republica Moldova face faţă unor atacuri hibride fără precedent / Face față și va continua să asigure pace şi stabilitate

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean a declarat joi în conferinţa comună cu premierul Nicolae Ciucă că Republica Moldova face faţă, acum, unor atacuri hibride, fără precedent, el precizând că vrea să accentueze că face faţă şi va continua să asigure pace şi stabilitate, potrivit Agerpres.

El a mai spus că Republica Moldova întotdeauna a ţinut şi a afirmat că reglementarea conflictului transnistrean se va produce prin mijloace paşnice.

Premierul Nicolae Ciucă a spus la rândul său că întreaga comunitate internaţională a înţeles ameninţările la care este supusă Republica Moldova, motiv pentru care a existat o coordonare şi trebuie să existe în continuare a sprijinului atât din partea României cât şi a celorlalţi parteneri europene pentru menţinerea stabilităţii în ţară.

”Republica Moldova face faţă, acum, unor atacuri hibride, fără precedent, dar o să accentuez, face faţă şi va continua să asigure pace şi stabilitate. Instituţiile statului sunt capabile să prevină orice tentativă de destabilizare, indiferent cum ea poate să fie concepută şi de aceea încurajăm societatea şi mediul de afaceri să ne concentrăm pe dezvoltarea economică, pe dezvoltare socială, să producem bunăstare”, a afirmat premierul moldovean.

Recean a precizat că ”Republica Moldova întotdeauna a ţinut şi a afirmat şi asta va face, reglementarea conflictului transnistrean se va produce prin mijloace paşnice”. ”Acest lucru deja se întâmplă, regiunea din stânga Nistrului deja are un comerţ foarte dezvoltat cu UE, acesta trend va fi accentuat şi nu există o agendă contrapusă UE versus reglementarea conflictului transnistrean. Ele se întâmplă”, a completat premierul din Republica Moldova.

Premierul Nicolae Ciucă a spus la rândul său că întreaga comunitate internaţională a înţeles ameninţările la care este supusă Republica Moldova, motiv pentru care a existat o coordonare şi trebuie să existe în continuare a sprijinului atât din partea României cât şi a celorlalţi parteneri europene pentru menţinerea stabilităţii în ţară. ”Vom acorda tot sprijinul necesar pentru ca, împreună cu celelalte ţări, să sprijinim Republica Moldova să îşi menţină parcursul şi coerenţa în procesul de aderare la UE”, a mai spus Ciucă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...