G4Media.ro

Premierul Mitsotakis, după o investiție Microsoft în valoare de 400 de milioane…

Premierul Mitsotakis, după o investiție Microsoft în valoare de 400 de milioane de euro: Grecia devine un hub global al cloud-ului

Investiţia colosului tehnologic american Microsoft în Grecia, anunţată luni de premierul grec Kyriakos Mitsotakis împreună cu preşedintele Microsoft, Brad Smith, este văzută de guvernul grec drept o investiţie cu caracter diferit faţă de toate celelalte, transmite To Vima, citată de Rador.

Investiţia „contribuie la transformarea digitală a economiei noastre. Consolidează productivitatea ei. Şi având în vedere că este de aşteptat să conducă la mii de locuri de muncă şi la perfecţionarea a circa 100.000 de angajaţi în noile tehnologii în anii următori, dă semnalul unei inversări în fenomenul brain drain”, precizează purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Stelios Petsas.

Investiția vizează crearea unui mare centru de date (data center) pentru a sprijini serviciile cloud destinate clienților platformei Microsoft Azure. Centrul de date respectiv va fi creat în Attica şi se așteaptă să aibă acoperire în regiunea extinsă a Europei de Sud-Est. Investiția este estimată la 400 de milioane de euro, dar valoarea sa adăugată este estimată la 1 miliard de euro.

În prezentarea noii investiţii, premierul Mitsotakis a subliniat faptul că Grecia devine un hub mondial al cloud-ului. „Totul a început la sfârșitul lunii ianuarie, la Davos, când am avut ocazia să-l cunosc pentru prima dată pe Brad Smith. În doar 9 luni, am ajuns aici, la o investiție pe mai multe niveluri, datorită căreia Grecia devine un hub global al cloud-ului”, a spus domnul Mitsotakis.

Premierul grec a mai spus că din 2021, cei care vor vizita Olimpia Antică o vor vedea tridimensional printr-o aplicație. Se va schimba complet modul în care vom vedem civilizaţia și monumentele noastre antice.

Surse guvernamentale citate de Naftemporiki spun că Grecia este prima ţară din regiunea extinsă a Europei de Sud-Est care dobândeşte un data center region (este vorba despre un complex de trei facilități de centru de date). Până în prezent, Microsoft operează centre de date în 4 țări din UE, Germania, Franța, Olanda și Irlanda, iar în construcție se mai află alte 3, şi anume în Polonia, Italia și Spania.

Prin urmare, Grecia devine a opta țară a UE aleasă de Microsoft pentru a transporta şi stoca date în Cloud și a 27-a ţară la nivel mondial. De notat că dimensiunea economică a unei astfel de investiții a fost estimată la 1 miliard în Polonia și la 1,5 miliarde în Italia.

Sursa: To Vima/ Rador/ Traducerea: Carolina Ciulu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Tara care a dat teapa la datorii de peste 15 ori, cu regularitate in fiecare deceniu de la creatie, a adus „investitori”.

    Daca trupele occidentale ar fi ejaculate, daca nasurile subtiri ar fi nevoite sa traiasca doar ce da guvernul Romaniei & Becali, am vedea primii greci muncind din cursul vietilor noastre.

  2. Si-au ales foarte prost partenerul. Microsoft lucreaza preponderent cu munca generoasa si gratuita(open-source) a altora … Asta spune totul despre ei. Au facut miliarde din licente pt. un sistem de operare net-inferior. Daca ar lasa monopolul(sa lase liber intreg API-ul DirectX) s-ar vedea realitatea.

  3. Altul cu capul cloud…

  4. deci cloudul este peste Grecia, sau Grecia este in cloud sau Grecia e cloudul 😁

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.